Apple iphone 12

Vi har totalt fyra nya iPhones för 2020, inklusive iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.  
Men här i detta blogginlägg fokuserar jag på iPhone 12. Samtliga modeller delar design med raka kanter, kanterna är nu plana med matt yta. Kanterna är av metall och baksidan är av glas. Designen kompletteras nu med en stor display med tunna ramar. I mobiltelefonens överkant sitter en hiskeligt stor flärp i vilken selfie kameran sitter. 
Designmässigt rör det sig om en kombination av ny och gammal design och det är faktiskt en design som fungerar. Byggkvaliteten är som vanligt oerhört hög.
I displayens överkant sitter en rejält stor flärp.
Glaset både på framsidan och baksidan är ett tåligare glas framtagen av en ny teknik kallad Cheramic Shield.
iPhone 12 har en IP-68 Certifiering så den är vattentålig och dammtålig vilket naturligtvis är otroligt bra. Extra skydd skadar aldrig speciellt när mobiltelefonen är väldigt dyr att skaffa.
Det här är första gången någonsin som en iPhone har stöd för 5G men för tillfället är den tekniken inte så viktig på grund av att 5G nätet inte är helt utbyggt så extremt få har möjlighet att använda den funktionen.
IPhone 12 finns i fem färger: svart, vit, röd, grön och blå.

Displayen är en AMOLED display på 6,1 tum med 2532×1170 pixlar och en pixeltäthet på 460 ppi (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvensen är på 60Hz och det är den normala och det är en aning synd av den enkla anledningen att många av årets flaggskepps mobiler har bilduppdaterings frekvenser från 90Hz ända upp till 144Hz.
Förra årets modeller skilde sig åt när det gällde displayerna för iPhone 11 hade en LCD display och den dyrare iPhone 11 Pro hade en AMOLED display. I år har alla modeller en AMOLED display.
Processorn är en sexkärnig Apple A14 Bionic processor på GHz och RAM minnet är på 6 GB.
Det inbyggda minnet är på 64, 128 eller 256 GB och det finns ingen plats för ett minneskort så den minnesmängd man får när man tar fram mobilen ur kartongen är den minnesmängd man får leva med hela mobiltelefonens livslängd.
Selfie kameran lokaliserad i den stora flärpen är på 12 Megapixlar och med hjälp av den kan man låsa upp telefonen med Face ID.
På baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar varav en är en vidvinkel lins och den andra en ultra vidvinkel lins. Kamerorna som sitter i en kvadratisk kameramodul har 2×optisk zoom,  5×digital zoom och optisk bildstabilisator.
Kamerakvaliteten är precis som vanligt oerhört hög. 
Batteriet är enligt vissa källor på 3210 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös laddning.
Batteristorleken är något som Apple aldrig själva informerar om vilket alla andra mobiltillverkare alltid brukar göra. När det gäller iPhone är en del specifikationer tydligen alltid hemliga för konsumenterna.
Detta är en stor nackdel med Apple. Att man som eventuell köpare inte riktigt får veta vad det är man egentligen köper. Specifikationerna är åtminstone för mig oerhört viktiga när jag ska bestämma mig för vilken mobiltelefon jag ska spendera mina pengar på.
Hur som helst har Apple en ny teknisk funktion för sin trådlösa laddning kallad MagSafe vilket är en magnet som sitter på mobilens baksida och som låter dig ansluta en trådlös laddningsplatta till mobiltelefonen. Eftersom magneten finns där minskar risken att telefonen ska glida ur plattan och därmed inte laddas. Det blir också möjligt att montera olika modeller, bland annat ska det juexisterar en speciell korthållare som fäster ihop med iPhone 12 med hjälp av den starka magneten.
Apples iPhone kommer att bli lätt att få tag på från en mängd återförsäljare på grund av märkets stora popularitet och föreställningarna drar igång den 16 Oktober för iPhone 12 och iPhone 12 Pro.  Telefonerna släpps till försäljning den 23 Oktober.
Den snabba lanseringen nästan direkt efter presentationen är föredömlig och är något som vissa mobiltillverkare (Sony) borde anamma.
En iPhone 12 kostar 10 590 kronor och det priset gäller varianten med ett internminne på 128 GB. iPhone har aldrig varit billiga och nu är de dyrare än någonsin tidigare.
Apple konkurrerar som vanligt med sig själv eftersom de som gillar iOS skaffar iPhone och de som gillar android skaffar någon av alla mobiltelefoner med operativsystemet Android. Det är väldigt sällan som någon helt byter operativsystem helt plötsligt utan man håller sig helt enkelt till det man föredrar och är van vid.
Samtliga nya iPhone modeller kommer utan vissa tillbehör i kartongen. Det vill säga att laddare och hörlurar saknas så det blir en extra kostnad om man inte redan äger laddare och hörlurar.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.