OnePlus Nord N100

OnePlus Nord N100 är inte en mobiltelefon som kommer att imponera på dig, men med tanke på priset ger den tillräckligt med prestanda för att du ska kunna klara av det grundläggande. Men inte mer än så. Detta är en renodlad budgetmobil och ingenting annat.
Displayen är stor med tunna ramar runt om och i övre vänstra hörnet sitter den framåtriktade kameralinsen i ett runt hål i displayen.
Kanterna runt telefonen är gjord av plast men baksidan är av plast som har täckts av glas. På bakstycket finns tre kameralinser och en fingeravtrycksläsare. Stereo högtalare finns för att ge ett bättre ljud och en trevligare multimedia upplevelse. 
Multimedia upplevelsen hämas av den lägre display upplösningen med färre antal pixlar och även om det är fullt möjligt att titta på YouTube videos skulle jag inte rekommendera att titta på streamad film i timmar. Helt enkelt för att känslan inte blir riktigt optimal.
OnePlus har velat få ner prissättningen på sin smartphone så pass mycket att en hel del kompromisser behöver göras för att uppnå detta men det innebär inte att jag tycker att den här mobiltelefonen är dålig. 
Om den här typen av mobiltelefon duger avgörs helt av hur du brukar använda din mobiltelefon. 


Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar med en pixeltäthet på 269 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Detta är långt ifrån en skarp display men den håller ändå en hyfsad kvalitet som duger för den lättare användaren som mest bara ringer samtal, skickar sms och läser dagens tidning på nätet.
OnePlus Nord N100 är den billigaste mobilen som den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus någonsin har släppt. De fokuserade tills nyligen på billigare flaggskepps mobiler men har nu börjat avvika från den inriktningen och istället släppa mobiltelefoner inom olika kategorier.
Det som gjorde OnePlus unikt och intressant har därmed börjat försvinna nu när de börjar bli som alla andra mobiltillverkare.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 460 processor på 1,8 GHz och ett RAM minne på 4 GB. Det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciten går att utöka med hjälp av ett minneskort vilket är bra med tanke på det något begränsade internminnet.
Processorn och övriga specifikationer gör att OnePlus Nord N100 är en budgetmobil.
Selfie kameran i det runda hålet i displayen är på 8 Megapixlar. På baksidan sitter tre kameralinser på 13 Megapixlar (vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makrolins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är godkänd men inte mycket mer än så som väntat av priset på denna smartphone.
Operativsystemet är Android 10 men med OnePlus skinn oxygenOS 10.5 så telefonen kommer inte med ett rent operativsystem som är som Google har tänkt sig. Systemet är dock känt bland entuasterna för att vara en väldigt bra version.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning och det är först och främst batteristorleken som är denna smartphones största fördel. Batteriet räcker för många användare i två dagar på en laddning men det påverkas naturligtvis alltid av vad man brukar använda sin mobiltelefon till och hur lång tid man använder mobiltelefonen under dagen.
OnePlus Nord N100 kostar 1990 kronor och det är ett överkomligt pris men det existerar mobiler med bättre prestanda för ungefär samma kostnad och då är det bättre att beställa någon av dessa istället eftersom man då får mer för sina pengar. 
Här kan man nämna bland annat Xiaomi Redmi Note 8T som har bättre specifikationer och kostar 2190 kronor eller Motorola Moto G9 Play som också kostar 1990 kronor.
Handla aldrig mobil på impuls utan läs på inför köpet för att få reda på om mobiltelefonen du har tänkt dig är något som duger för dig. Jämför olika mobiltelefoner och läs olika recensioner för att undvika felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.