Xiaomi Mi 10T Pro


Xiaomi har presenterat sin färskaste flaggskepps mobil i form av Xiaomi Mi 10T Pro. Den här mobiltelefonen är märkligt nog inte någon uppgradering av Xiaomi Mi Note 10 Pro som kom tidigare i år.
Det här är istället en telefon för människor som gillade utseendet på Mi 10-telefoner men inte vill betala lika mycket för en mobiltelefon.-
Displayen saknar den tidigare så populära bödja displayen som går över långsidornas kanter. Det ser ut som att den designen är på väg bort, att färre och färre mobiltelefoner i framtiden anammar den typen av designspråk.
Ramarna runt displayen hos Xiaomi Mi Note 10T Pro är förvisso tunna men inte fullt lika tunna som hos föregångaren. 
Detta är en välkonstruerad smartphone byggd av premium material som metall och glas med en baksida täckt av glas och kanter av metall.
Medan fronten som tidigare har nämnts är plan är  telefonens baksida avrundad vid kantern vilket är viktigt för enhetens ergonomi
Mobiltelefonen har stereo högtalare och en fingeravtrycksläsare vilken sitter i Powerknappen på telefonens vänstra långsida.

Jag  är ett fan av Xiaomis mobilelefoner. Den främsta anledningen är att deras smartphones oftast är billigare än konkurrenternas likvärdiga mobiltelefoner. De lyckas ständigt ta fram utmärkta mobiler till överkomliga priser och med få och rätt kompromisser.
Displayen är en LCD display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den här displayen har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten hamnar på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5. Det mest otroliga med den här skärmen är dess bilduppdaterings frekvens på 144Hz som när konkurrenterna har som högst 122Hz (den normala bilduppdaterings frekvensen är på 60Hz) imponerar.
Under huven sitter en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och RAM minnet är på 8 Megapixlar. Det inbyggda minnet är på 128 GB eller 256 GB beroende på hur mycket man är beredd att betala. 
Processorn gör att Xiaomi Mi10T Pro är en flaggskepps mobil. 
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och den sitter i ett runt hål i displayens överkant. För endast något år sedan var det modernt med flärpar av olika slag i displayernas överkanter men nu har istället den här typen av lösning ökat i popularitet.
Huvudkameran är på 108 Megapixlar (vidvinkel lins) och det finns ytterligare två kameralinser på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Det finns ingen telefoto lins för zoombilder, och det är lite synd på grund av att det är många som vill ha den möjligheten.
Huvudkameran ligger helt klart på flaggskepps nivå när det gäller kvaliteten på de bilder man tar.
Batteriet är på otroliga 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W.  Kombination med stort batteri och riktigt snabb snabbladdning är det ultimata. Samtidigt förstår man att snabbladdning på längre sikt påverkar batteriet negativt på grund av att det naturligtvis slits mer. Men om man brukar behålla samma mobil i tre år eller däromkring blir det säkert inget problem.
Ett rekommenderat pris ligger på 6790 kronor och det bör anses vara ganska billigt med tanke på den flaggskepps prestanda man får för pengarna. Den är därmed ett billigare alternativ än OnePlus 8, Samsung Galaxy S20 FE och Samsung Galaxy S20 som är exempel på lite billigare toppmobiler. Ifall man vill ha en flaggskepps mobil till en lägre kostnad så bör man jämföra med likvärdiga flaggskepps mobiler och inte med vilken mobiltelefon som helst oavsett kategori.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.