Doogee N20 Pro


Det existerar en mängd små okända kinesiska mobiltillverkare som säljer sina smartphones internationellt via nätbutiker som Aliexpress och Gearbest.
Märken som Umidigi, Elephone, Blackview och Cubot. 
Dogee är ytterligare en av dessa mobiltillverkare och deras Dogee N20 Pro är en typisk sådan smartphone.
Detta är en mobiltelefon helt konstruerad av plast och på baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul och på baksidan finner man även fingeravtrycksläsaren. Framsidan täcks till största delen av displayen vars ramar är ganska tunn men inte alls lika tunna som hos betydligt dyrare mobiler. I displayens överkant sitter en tårdropsformad flärp för selfie kameran.
Den här sortens smartphones från små kinesiska tillverkare är duktiga på att kopiera design från de stora tillverkarna som till exempel Samsung, Huawei, Apple och Sony. 
Dogee N20 Pro har ett hörlursuttag men saknar tyvärr en USB Typ C port för laddning och har istället den äldre micro USB porten. Detta är en stor nackdel då de flesta moderna smartphones använder sig av USB Typ C. Sannolikheten till att man har en extra kabel liggande hemma någonstans minskar drastiskt och ifall man hälsar på någon och har glömt sin laddare hemma är det långt ifrån säkert att den man hälsar på äger en micro USB kabel som man kan få låna.

Displayen är en som vanligt hos lite billigare budgetmobiler av typen LCD och i det här fallet är den på 6,3 tum med bildförhållandet 19:9 och 1080×2280 pixlar. Stora displayer har blivit populära av den självklara anledningen att det blir lättare att se när man tittar på Netflix, Viaplay eller YouTube och det blir också mer njutbart när man spelar mobilspel. 
Dogee N20 Pro har en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor på 2 GHz under chassit.
Det rör sig om en processor vanligt förekommande i budgetmobiler i mellansegmentet så kraften och snabbheten är därefter. Förvänta dig inte den högsta topp prestandan av smartphones i den här kategorin.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten med hjälp av ett minneskort.
Dessa specifikationer gör att mobilen hamnar i mellansegmentet av mobiltelefoner.
Selfie kameran i fronten har 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan av plast sitter fyra kameralinser på 16 Megapixlar, 8 Megapixlar, 2 Megapixlar (Makrolins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Den här mobiltelefonens kameror har autofokus, 3×optisk zoom och dubbla LED blixtar. Kamerakvaliteten är godkänd men ligger naturligtvis inte på samma nivå som de hos dyrare mobiltelefoner. De är kapabla att ta fram fina bilder vid bättre ljusförhållanden, bilder som duger för att lägga ut på sociala medier. 
Batteriet är på 4400 mAh med stöd för snabbladdning. Batteristorleken i kombination med den lite svagare prestandan bör medför en hyfsat bra batteritid. 
Dogee N20 Pro levererar tack vare den någorlunda kraftfulla processorn och den stora, skarpa displayen en trevlig upplevelse oavsett om man spelar mobilspel, tittar på streamad film, lyssnar på musik eller surfar på nätet.
En Dogee N20 Pro kostar 200 dollar som omväxlat till svenska kronor motsvarar 1800 kronor.
Om man vill ha en Dogee N20 Pro eller någon annan import mobil från Kina finns det en hel del att tänka på innan man bestämmer sig för att göra en beställning.
Det pris säljaren anger är deras pris och det är inte det slutgiltiga priset du som köpare får betala. För därefter tillkommer den svenska momsen, tullavgifter, postens avgifter samt frakten och det gör att telefonen blir mycket dyrare än man först kan tro.
Oftast blir den så pass dyr att man kan hitta en likvärdig mobiltelefon och i vissa fall bättre mobiltelefonen i svenska butiker för samma pris. 
Handla aldrig mobil på ren impuls utan att ta reda på fakta innan. Jämför gärna olika mobiltelefoner i din tänka prisklass för att hitta den som passar dig bäst och som ger mest för pengarna. Läs recensioner och kolla igenom specifikationer och fatta ett beslut därefter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.