Oneplus 8T



OnePlus har presenterat den nya OnePlus 8T vilken är deras fjärde smartphone för i år. Till skillnad mot OnePlus Nord är det här en flaggskepps mobil. 
Designmässigt och konstruktiondmässigt påminner däremot dessa mobiltelefoner om varandra.
Båda har kanter av metall och bakstycken av glas (vilken mobiltelefon har inte det 2020?).
Baksidans kanter är avrundade på ett ergonomiskt sätt och glaset är frostat men på OnePlus 8T har kameramodulen fått en ny design samt har flyttats till övre vänstra hörnet. Den svarta, kvadratiska kameramodulen har fyra kameralinser.
Displayen är som vanligt stor med tunna ramar och under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare. 
Denna smartphone har stereo högtalare. Den ena sitter i mobilens underkant och den andra använder telefonens hörsnäcka.
Det är mycket trevligt att OnePlus 8T faktiskt har stereo högtalare och de är dessutom i nivå med de stereo högtalare som sitter i mobiltelefoner med samma utförande.
Som namnet antyder rör det sig om en uppgradering av OnePlus 8 vilken är en av mina personliga favorit mobiler.
Som vanligt saknar den här mobiltelefonen en IP-68 Certifiering så den är åtminstone inte officiellt vattentålig. Tillverkaren hävdar dock att OnePlus 8T tål lättare regnstänk.

Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 2400×1080 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på ppi (pixlar per tum).
Bilduppdaterings frekvensen är på 120Hz och det gör OnePlus 8T till en av de mest prisvärda flaggskepps mobilerna med en så kvick display. Man kan nämna att Samsung Galaxy S20 FE även den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
OnePlus har likt många andra mobiltillverkare bytt tillbaka till en platt display efter att under ett par år ha lanserat mobiltelefoner med kurvade långsidor. Det ser mindre elegant ut men det är mer praktiskt samtidigt som det blir billigare för tillverkaren och förhoppningsvis för oss konsumenter i slutändan.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och det är som de flesta vet är en absolut topp processor från i år.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Operativsystemet är Android 11 men med OnePlus egna skinn OxygenOS 11 vilket är ett enkelt och relativt rent system som många tycker om.
OnePlus 8T har en främre kameralins på 16 Megapixlar samt fyra bakre kameror på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), Makrolins på 5 Megapixlar och en kameralins på 2 Megapixlar (svartvitt).
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Den här mobiltelefonen ger på många sätt en liknande kamerakvalitet som föregångaren OnePlus 8. Man kan ta fina bilder med kamerorna hos den här mobiltelefonen men kvaliteten hamnar inte bland världens bästa mobilkameror. Där är iPhone, Pixel 5 och Sony i topp.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning men saknar trådlös laddning.
Batteristorleken är fullt godkänd och att den här mobiltelefonen kommer med stöd för snabbladdning är ytterligare en fördel. Enligt uppgifter från recensenter klarar batteriet en dag på en laddning och har runt fem timmars skärmtid per laddning.
Men det är klart att batteritiden varierar beroende på hur ofta och mycket man använder mobiltelefonen under dagen.
Den har en fantastisk skärm, snabb och smidig processor och ren väloptimerad programvara. 
Priset börjar från 6490 kronor och det är en bra prissättning som i en perfekt värld borde leda till höga försäljningssiffror. Tyvärr finns det en mängd människor som inte läser på om olika smartphones innan de bestämmer sig för vilken de ska välja när de behöver en ny. Då missar man ju guldkorn som till exempel OnePlus 8T.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.