OnePlus Nord N10

I början lanserade den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus en så kallad flaggskepps dödare om året för att efter några år börja lansera två mobiltelefoner med topp prestanda om året. Nu i år har OnePlus börjat att lansera flera mobiltelefoner inom olika kategorier och det är på sätt och vis en nackdel. Min åsikt är att de var mer intressanta när de verkligen satsade allt på att ta fram en enda smartphone som verkligen fokuserade på att vara en toppmobil till budgetpris. En telefon som erbjöd i det närmaste samma specifikationer som de dyra flaggskepps mobilerna men flera tusenlappar billigare. 
Nu har de precis presenterat OnePlus Nord N10 en budgetmobil i mellansegmentet. 
Displayen är stor med tunna ramar runt om och i övre vänstra hörnet sitter den framåtriktade kameralinsen i ett runt hål i displayen.
Kanterna runt telefonen är gjord av plast men baksidan är av plast som har täckts av glas. På bakstycket finns fyra kameralinser och en fingeravtrycksläsare. Stereo högtalare finns för att ge ett bättre ljud och en trevligare multimedia upplevelse.

Displayen är av typen LCD för att få ner prissättningen en aning och det rör sig om en display på 6,5 tum med 1080×2400 pixlar och pixeltätheten blir därmed på 406 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Bilduppdaterings frekvensen är på 90Hz i jämförelse med den normala på 60Hz så mobilen upplevs vara mer snabb när man öppnar sidor på nätet, bläddrar i menyerna eller spelar mobilspel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 690 processor på 2 GHz och det är främst processorn som gör att OnePlus Nord N10 är en budgetmobil i mellansegmentet till skillnad mot den tidigare lanserade OnePlus Nord vilken är en budgetmobil i övre mellansegmentet. Lite mer kraftfull och lite snabbare. 
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciten är möjlig att utöka med hjälp av ett minneskort vilket är en fördel. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (monochrome lins) samt 2 Megapixlar (Makrolins). Kamerorna har PDAF och LED blixt. 
Batteriet är på 4300 mAh och har stöd för snabbladdning.
Operativsystemet är Android 10 men med OnePlus skinn oxygenOS 10.5 som är ett väldigt bra skinn så om man absolut måste välja en smartphone som inte är helt rent är detta ett av de bättre alternativen. Jag personligen föredrar ett helt opåverkat operativsystem som är precis som Google har tänkt sig det.
Man har för att få en lägre prislapp gått ner från en processor i 700-serien till en processor i 600-serien vilket innebär att det finns en tydlig prestations skillnad jämfört med den ursprungliga OnePlus Nord.
Det är en av anledningarna till att den här nyare modellen kostar 1000 kronor mindre.
Ett svenskt pris landar på 3500 kronor och det medför att OnePlus Nord N10 är en av de billigare 5G mobilerna på marknaden.
I en perfekt värld borde detta leda till höga försäljningssiffror. Tyvärr finns det en mängd människor som inte läser på om olika smartphones innan de bestämmer sig för vilken de ska välja när de behöver en ny. Då missar man ju guldkorn som till exempel OnePlus Nord N10. 
Det har samtidigt lanserats en annan modell med en väldigt snarlik design och namn (OnePlus Nord N100) med svagare prestanda vilket kan leda till att den uppmärksamme kan beställa fel modell. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.