Asus Zenfone 8 Flip

Asus Zenfone 8 Flip lanserades precis och ärligt talat är den här mobiltelefonen cool.
ZenFone 8 Flip har den senaste och bästa topp processorn Snapdragon 888 vilket gör att den räknas som en flaggskepps mobil.
Det finns en fingeravtrycksläsare under displayens yta som fungerar bra majoriteten av tiden och det finns också Face Unlock tillgängligt.
Asus Zenfone 8 Flip har den glassandwich konstruktionen med kanter av metall och en baksida av plast täckt med flera lager glas. Framsidan använder ett Gorilla Glass 6 som skydd men  på baksidan sitter Gorilla Glass 3.
Fronten skyddas med andra ord av den nyare och tåligare versionen av skyddsglaset Gorilla Glas.
Den i övre delen av bakstyckets Infällda kameramodul sitter jämnt mot chassit när den är i ihopfällt läge. 
Fördelen med den unika designen av kameramodulen är att man kan använda exakt kamerasystem både när man tar selfie bilder och vanliga bilder.
Denna smartphone har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz. Ovanför och under displayen sitter dessa stereo högtalare som har ett högt och tydligt ljud och som förhöjer upplevelsen när man tittar på filmr eller spelar mobilspel.

Displayen är en AMOLED display på strax under 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Processorn är den åttkärniga Snapdragon 888 processorn på 2, 8 GHz och den kan hantera nästan vad som helst. Allt man kan göra med en smartphone från att bläddra igenom Twitter och Facebook till att spela avancerade mobilspel som Genshin Impact, Punishing Grey Raven och Shadowgun Legends hår utmärkt utan att mobilen saktar ner eller laggar av ansträngningen. Det förbättras ytterligare av displayens bilduppdaterings frekvens 90Hz. Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort. Det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men med ett internminne på 256 GB. Mobiltelefoner finns ofta i flera olika varianter med olika mängd inbyggt minne och ibland även med olika mängd RAM minne och det är en av flera faktorer som visar på hur viktigt det faktiskt är att läsa på om dels den mobiltefon man funderar på att beställa och dels när man håller på att fundera på vilken mobil man vill äga. Det är absolut inte lämpligt att mer eller mindre skaffa en ny smartphone på impuls utan att kolla specifikationer eller läsa recensioner innan man bestämmer sig.
I den vikbara kameramodulen sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, 3×optisk zoom och dubbla LED blixtar men saknar optisk bildstabilisator vilket den mindre Asus Zenfone 8 har. Detta är en flaggskepps mobil så naturligt kan du förvänta dig exceptionellt bra bikdresultat från kamerorna. Något annat vore en ren skandal.
Flip modulen har omdesignats av Asus så att den ska erbjuda en ännu mer hållbar design jämfört föregångaren. Asus hävdar att modulen klarar av att öppnas och stängas 300 000 gånger under sin livstid.
Batteriet på 5000 mAh har stöd för snabbladdning på 30W och batteriet kan lätt klara en genomsnittlig dagsanvändning på en laddning men klarar sig inte riktigt till en andra dag.
Asus Zenfone 8 Flip har en funktionell kameradesign, förstklassig byggkvalitet och ett otroligt stort batteri.
Den stora anledningen till att man ska välja Asus Zenfone 8 Flip är det vändbara kamerasystemet som gör att de tre huvudkamerorna som infälld är bakåtvända  kan rotera och riktas mot framsidan.
En Asus Zenfone 8 Flip kostar från 7000 kronor.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.