Umidigi A9 Pro

Umidigi är en kinesisk mobiltillverkare av billiga import mobiltelefoner med en okej kvalitet. Det här blogginlägget informerar om deras Umidigi A9 Pro vilket är en budgetmobil i mellansegmentet.
Den har en elegant och modern design med en framsida och baksida täckt och med en solid metallram runt telefonen.
På framsidan ser Umidigi A9 Pro ut som många andra budgetmobiler inom samma prisklass med relativt tunna ramar runt displayen men en lite tjockare haka nedåt och en tårdrops formad i displayens övre del. Naturligtvis är ramarna inte alls lika supertunna som de är hos de dyra flaggskepps mobilerna men hade du förväntat dig något annat?
Kameramodulen som är placerad har fyra kameralinser och något under den utstickande modulen sitter en bakre fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen någorlunda snabbt men ibland måste man sätta dit fingret två gånger för att lyckas låsa upp displayen. Bakstyckets kanter är något böjda på alla sidor. Umidigi A9 Pro finns i två färger nämligen Onyx Black eller Forest Green. 

UMIDIGI A9 Pro har en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och har en pixeltäthet på 408 ppi (pixlar per tum). Den här telefonen erbjuder anständiga färger och har en display kvalitet som överstiger sitt budgetpris. 
Det sitter en åttakärnig MediaTek Helio P60 processor under chassit och den är på 2 GHz.
Helio P60 är för närvarande lite över två år gammal men den är dock fortfarande en utmärkt processor som lätt duger för de flesta människor. Den är tillräckligt kraftfullt för att ge dig bra upplevelse när du utför dagliga uppgifter att surfa på nätet och titta på YouTube samtidigt som de  fungerar tillräckligt bra när man spelar lite mer krävande mobilspel som Call Of Duty. 
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB med plats för ett minneskort ifall man skulle vilja utöka minneskapaciteten ytterligare. Det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 128 GB och det är den senare jag skulle rekommendera. 
Den främre kameralinsen är på 24 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar, en Makrolins på 5 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerorna kan ta riktigt bra bilder och fånga en hel del detaljer och med bra färgåtergivning men bilder tagna i mörkare omgivningar blir inte så bra. 
Batteriet är på acceptabla 4150 mAh och har stöd för laddning på 10W.
En lättare användare kommer enkelt att klara en dag på en laddning.
En Umidigi A9 Pro kostar 973 kronor hos Banggood och då får man basmodellen med ett internminne på 64 GB. Nu är det tyvärr inte det slutliga pris man betalar eftersom det endast är säljarens pris. Då den här mobiltelefonen beställs från en utländsk nätbutik ingår inte den svenska momsen i priset vilket det alltid gör när man beställer en smartphone som säljs officiellt här i Sverige.
På momsen tillkommer även postens hanterings avgifter och eventuella tullavgifter så priset blir betydligt dyrare än vad det först verkar. Det här är ett av många anledningar till att man alltid ska vara påläst innan man beställer en ny smartphone. Man kan annars lätt få en obehaglig överraskning.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?