Mobilspelandet blir allt mer populärt.

Mobilspelandet har exploderat under de senaste åren, det fanns 2,69 miljarder mobilspelare globalt förra året. En av flera anledningar till att intresset för mobilspel ökar är Covid-19 som har lett till att fler är i karantän hemma och därmed vill ha något att underhålla sig med emellanåt. Utbudet av mer högkvalitativa mobilspel med detaljrik grafik och spännande välopoptimerade system leder även det till att fler vill spela.
Smartphones är kraftfullare än någonsin och kan hantera mer resurskrävande spel och därmed finns det också fler typer av spel för människor att spela. Mobilspel är inte bara enklare spel som Tetris, Solitaire, Ludo eller Candy Crush Saga längre.
Ankomsten av nya spelare har lett till tillväxt på den globala spelmarknaden.
2020 var ett stort år för spel rent generellt och särskilt mobilspel har upplevt en ökning av aktiva spelare.
Mobilintäkterna i slutet av förra året nådde upp till 76,7 miljarder dollar vilket är en 12 procentig ökning jämfört med 2019.
I slutet av 2021 förväntas vi se ännu högre inkomster från mobilspels sektorn. 
Hitintills har mobilintäkterna ökat till 44,7 miljarder dollar under första halvåret 2021 vilket motsvarar en ökning med 18 procent jämfört med föregående år.
Många vill spela mycket populära högkvalitativa AAA spel för flera spelare som Fortnite, Call Of Duty, Genshin Impact, Garena Free Fire och PUBG på både sina mobiltelefoner och sina konsoler. Men de förväntar sig fortfarande liknande kvalitet hos mobilversionerna som till konsol. 
Det finns många bra mobilspel och strömmande tjänster som till exempel Stadia nu för tiden och många av de människor som tidigare inte har spelat på sina mobiltelefoner har nu blivit inspirerade till att spela.

Hela 56 procent av de aktiva spelarna spelar helst multiplayer spel och spenderade i genomsnitt 7 timmar i veckan med att spela med/mot andra spelare online. 
De senaste åren har alltså spelarnas intresse gått bort från casual games som Candy Crush Saga till mer hardcore fokuserade spelupplevelser som traditionellt har spelats på PC och konsol.
Majoriteten av dessa spelare sa att denna form av socialt spel hjälpte dem att hålla kontakten med vänner under COVID-19 pandemin.
Även spelstudior som traditionellt satsar på att endast utveckla konsol och PC spel lägger resurser på att utveckla mobilspel, ofta versioner av redan existerande spel till andra plattformar. Sony Interactive Entertainment kommer att börja utveckla ikoniska PlayStation spel för mobiltelefoner under året men företaget har dock ännu inte avslöjat vilka spel det planerar att lansera till det mobila ekosystemet.
Bland de populäraste mobilspelen finns  PUBG, Genshin Impact, Call of Duty, Garena Free Fire och Fortnite. Men det finns också en hel del dolda pärlor som inte är lika kända men som ändå kan erbjuda en väldigt underhållande spelupplevelse och bland dessa kan jag rekommendera Modern Combat Versus, Shadowgun Legends och Warface: Global Operations.
Att vi har mobiltelefon med oss ​​vart vi än befinner oss gör mobilspelen idealiska för korta spelsessioner som inte kräver att vi spelar länge varje gång vi spelar.
När man jämför med att spela på konsol eller dator krävs det då att man spenderar en hel del pengar innan man kan börja spela när man spelar på just konsol eller dator men standarden är samtidigt mycket högre med bättre grafik och mer djup i spelberättelsen. Man behöver investera i en dyr dator eller konsol och många spel kostar fortfarande pengar även om det i senare år har börjat dyka upp spel som är helt gratis att ladda ner och spela på konsol. Här kan nämnas Rogue Company, Hyper Scape och Fortnite men det finns många fler exempel.
Att ladda ner och spela spel på mobiltefonen är oftast helt gratis och det medför att även den med ont om pengar ändå har råd att spela.
Utvecklingen inom området mobilspel är extremt intressant och imponerande gjust nu med många nya imponerande mobilspel som är på väg att lanseras som exempelvis Punishing Gray Raven, PUBG: New State, Valorant Mobile, Marvel Future Revolution, H1Z1och Apex Legends.
Läs gärna min andra blogg Game Upgrade där jag informerar om olika mobil och konsolspel varje vecka.
Vi ses online i sommar!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?