Vivo X60 Pro

Vivo X60 Pro är en flaggskepps mobil vilket tydliggörs av dess design med sina kanter av metall och böjda display.
Detta är en snygg glas och aluminium mobiltefon med böjda displaykanter med en modern design och robust konstruktion.
En centralt placerad hålkamera sitter i displayens övre del och fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta. 
Bakstycket täcks av frostat glas som böjer sig sömlöst mot kanterna av aluminium. Den rektangulära kameramodulen har en numera ganska bekant design.
Långsidornas kanter är mycket tunna vilket är ett resultat av de böjda kanterna på både framsidan och baksidan.
På mobilens högra långsida sitter volymknappen och Powerknappen, i underkanten sitter en ensam högtalare och USB C-porten. 

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2376 pixlar och en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 6 och är av högsta kvalitet. Med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel. Med en AMOLED display får man rejält med svärta vilket man inte kan få med en LCD display.
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på  120Hz.
Under huven sitter en åttakärnig Snapdragon 870 processor på 3,2 GHz. Det är dock inte årets absoluta topp processor Snapdragon 888 men det innebär inte att den här processorn  kompromissar särskilt mycket med prestandan. Att spela mobilspel på Vivo X60 Pro går smidigt. Man kan spela krävande spel som Genshin Impact utan att uppleva lagg och mobiltefonen kan enkelt hantera långa spelsessioner. Att köra spel på de högsta grafikska inställningarna leder inte heller till problem. 
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är på 256 GB. Telefonen saknar plats för minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka men med så pass mycket internminne från start är det knappast nödvändigt. 
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan i den rektangulära kameramodulen sitter ytterligare tre kameralinser med Zeiss optik. De bakåtvända kamerorna är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins) och slutligen en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, 2×optisk zoom samt LED blixt.
Den mest intressanta detaljen när det gäller kamerorna är helt klart gimbalen som är en kameralins vilken är monterad på en rörlig plattform som automatiskt korrigerar för ofrivilliga skakningar av mobilen. Man kanske är en person med problem med att hålla sin mobiltelefon stadigt eller man försöker ta en bild eller filma samtidigt som man rör sig på ett guppigt eller ojämnt underlag. Oavsett vilket är gimbalen här för att hjälpa användaren att ta skarpa bilder.
Vivo X60 Pro ger riktigt bra bilder till och med i  mörkare omgivningar. Detaljerna i bilder tagna med kamerorna är ganska bra med skarpa detaljer i dagsljus. 
Batteriet på 4200 mAh har stöd för snabbladdning på 33W och det kan lätt klara en dag på en laddning.
Vivo är för närvarande ett av de mindre kända kinesiska telefonmärken som säljer sina telefoner i väst. Men det är mycket möjligt att detta kommer att ändras med tiden. Det existerar betydligt fler mobiltillverkare än många känner till och fler och fler av dessa tillverkare satsar på att sälja sina smartphones även här i Sverige. Det är positivt för oss konsumenter eftersom vi får fler alternativ när vi ska välja en ny mobiltelefon. 
Vivo X60 Pro är en premium toppmobil med ett stort fokus på fotografering och men är mer än bara en kameratelefon. Den är en allsidig smartphone med många fler fördelar än enbart kameraoptik från Carl Zeiss. Den här mobiltelefonen har en väldigt kraftfull processor, en fantastisk display och en väldesignad konstruktion. Ett exakt, eventuellt pris är okänt men mobiltefonen kostar 705 dollar vilket motsvarar ungefär 5800 kronor exklusive moms. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?