Motorola Moto G30

Motorola är riktigt, riktigt bra på att ta fram bra mobiltefoner till överkomliga priser.Det är i slutändan det som mobiltillverkaren lever på. 
Motorola Moto G30 är en av dessa mobiltefoner.
Den här mobiltelefonen har en stor display vars ramar runt displayen är någorlunda tunna. Selfie kameran sitter i en minimal flärp på displayens överkant
Mobilens chassi är föga överraskande gjord av plast och baksidan har en matt yta som ger fördelen att den inte drar till sig fingeravtryck eller smuts.
På baksidan hittar man en rektangulär kameramodul i övre vänstra hörnet och precis under den sitter fingeravtrycksläsaren med  Motorolas logga.
Motorola vet exakt vad man förväntar sig av telefoner i den här kategorin och därför får man ett hörlursuttag, en microSD kortplats, totalt fem kameror och ett stort batteri.

Displayen är av typen LCD och är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9. Den här displayen har 720×1600 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 269 ppi (pixlar per tum). Den är alltså inte riktigt så skarp och tydlig som man skulle vilja och därmed har den sina för och nackdelar. Där displaystorleken är en uppenbar fördel vilket medför att man får åtminstone en anständig upplevelse när man njuter av YouTube videor och surfar på nätet.
Det finns en åttakärnig Snapdragon 662 processor under chassit som tillsammans med ett RAM minne på 4 GB. Detta innebär ett par steg ner på Qualcomm stegen ( där 800-serien ligger i topp, sedan kommer 700 serien och först därefter ligger 600-serien).
Processorn är ändå en hyfsat bra processor som i de flesta fall duger utmärkt. Motorola Moto G30 klarar av att spela lite mer krävande mobilspel men på de lägre grafiska inställningarna så ifall du är en hardcore gamer bör du undvika den här mobiltelefonen och istället spendera några hundralappar mer för att få något mer kraftfullt.
Internminnet hos basmodellen hamnar på 64 GB men det existerar även en bättre variant med ett internminne på 128 GB och det är den senare jag skulle rekommendera om du har möjlighet att välja variant. Ett inbyggt minne på 64 GB är nämligen på gränsen till för lite också för den lättare användaren. Tänk på att själva operativsystemet och förinstallerade appar redan har förbrukat en stor del av minneskapaciteten. Både appar och systemet uppdateras emellanåt och det förbrukar mer minnesmängd.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Likt de flesta andra budgetmobiler i mellansegmentet tar Motorola  G30 anständiga bilder i ljusare miljöer med tillräckligt tydliga detaljer och i allmänhet skarpa bilder. Förvänta dig dock inte kvalitet jämförbar med vad kameralinser hos dyra flaggskepps mobiler. 
Den här mobiltelefonens stora fördel är batteritiden som ger dig Moto G30 har en tillräckligt stor batterikapacitet för att hålla igång mobilen hela dagen utan att behöva laddas. 
Motorola Moto G30 är en duglig budgetmobil i mellansegmentet som erbjuder rimligt bra prestanda med en nästan ren  Android upplevelse,  okej kamerakvalitet, en display med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz och ett stort batteri.
En Motorola Moto G30 kostar 1990 kronor vilket är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna. Tyvärr får man knappast den skarpaste displayen där ute.
Spenderar du däremot bara lite mer pengar så får du en telefon med bättre kameror, mer högupplöst display och en mer kraftfull processor.
Det är en anledning till att man bör jämföra olika smartphones innan man bestämmer sig för vilken man ska beställa. Att mer eller mindre välja sin nästa mobiltefon på impuls är inte alls en bra idé.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?