Lenovo Legion Duel 2

De flesta spelmobiler tillhandahåller funktioner som skiljer sig från vanliga mobiltefoner och Lenovo Legion Duel 2 är inget undantag. Den här typen av smartphones har definitivt inte en återhållsam och vanlig design och är konstruerade för att huvudsakligen användas i liggande läge.
Chassits baksida är tjockare än den övriga baksidan och det finns en anledning till denna design vilket jag återkommer till längre ner i texten.
Lenovo Legion Duel 2 har flera unika funktioner. Den har hela två inbyggda kylfläktar, två laddningsportar varav den ena sitter i botten av mobilen och den andra på ena långsidan samt en Pop Up kameramodul för att kunna erbjuda så mycket fri yta på displayen som möjligt.
Kanterna runt telefonen är av avfasad metall och bakstycket är av glas precis som hos så många andra av dagens smartphones.

Displayen är av typen AMOLED och är på 6,9 tum med 1080×2460 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 388 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5 och har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz.
Displayen är skarp och tydlig med bra färgåtergivning vilket är absolut nödvändigt när det gäller mobiltelefoner som fokuserar på att ge en ultimat spelupplevelse.
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2, 8 GHz och det är den senaste topp processorn från Qualcomm. 
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är y 256 GB men plats för ett minneskort saknas så den minnesmängd man har inbyggd i mobilen måste man klara sig med hela telefonens livslängd.
Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på hela 512 GB. Det är väl självklart att en smartphone inriktad mot mobildpelande måste ha mycket inbyggt minne för att få plats med alla de där mer tekniskt krävande mobilspelen som alltid tar upp mycket utrymme från mobiltefonen när de installeras.
Selfie kameran i den motoriserade Pop Up modulen är på 44 Megapixlar (vidvinkel lins) och har autofokus.
Lenovo Legion Duel 2 har endast två kameralinser på baksidan och dessa är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) med PDAF samt dubbla LED blixtar. 
Kamerorna kan ge foton med många detaljer och bra färgåtergivning.
Enheten har flera aktiva extra knappar som inte finns på normala mobiltefoner. Det rör om två kapacitiva knappar på baksidan och två tryckkänsliga knappar på displayen. De har knapparna använder man förstås när man spelar mobilspel.
Lenovo Legion Duel 2 har dubbla batterier som tillsammans ligger på 5500 mAh har stöd för snabbladdning på både 65W och 90W och anledningen till detta är att den här mobiltelefonen har dubbla USB C-portar och när man laddar mobilen från båda portarna på en gång ligger snabbladdningen på 90Hz.
Ifall man skulle behöva ladda batterierna samtidigt som man spelar är det praktiskt att plugga in laddaren i USB C-porten som sitter på långsidan eftersom kabeln därmed inte blir i vägen när man spelar. Mycket användbart.
Den högkvalitativa displayen och den innovativa designen gör att den här telefonen sticker ut ur mängden av mobiltefoner som släpps varje år.
En Lenovo Legion Duel 2 kostar 9990 kronor så det är knappast någon billig smartphone vi har att göra med och det finns billigare alternativ med samma gaming inriktning men med det sagt är det här en väldigt bra smartphone.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?