Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite är en budgetmobil i övre mellansegmentet och som sådan ger den kraftfull prestanda till ett lägre pris än vad en toppmobil kostar.
Den är platt både på fram och baksidan och den är också mycket tunn med en tjocklek på 6,8 mm. Vikten ligger på 157 gram. 
Bakstycket är lätt avrundad i kanterna för att göra den riktiga bekväm att hålla i handen.
Den här mobiltelefonen har en glasbaksida som reflekterar ljus nästan som en spegel. Baksidan är helt slät över hela ytan förutom kameramodulen som sticker ut från chassit något.
Det finns inte någon fingeravtrycksläsare på baksidan utan den är sidomonterad i Powerknappen. Detta är en acceptabel placering av en fingeravtrycksläsare men jag föredrar personligen att fingeravtrycksläsaren sitter på mobilers baksida eller alternativt under displayens yta.
Xiaomi Mi 11 Lite har stereo högtalare men saknar hörlursuttag och fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida.
Telefonen har en IP-53 Certifiering och det betyder att den är damm och stänktålig.

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar vilket innebär en pixeltäthet på respektabla 402 ppi (pixlar per tum).  Denna display skyddas av Gorilla Glas 5.
När det gäller telefonens inre finns det en åttakärnig Snapdragon 732G processor på 2,3 GHz som placerar Mi 11 Lite ett steg under Snapdragon 800-serien vilket är processorer som sitter i flaggskepps mobilerna.
Xiaomi Mi 11 Lite erbjuder tillräckligt med prestanda för att ge en bra spelupplevelse när man spelar tekniskt krävande mobilspel.  
RAM minnet är på 6 GB och internminnet hos basmodellen hamnar på 64 GB men det finns en bättre variant med ett internminne på 128 GB och det är den man bör satsa på ifall man har möjlighet. Minneskapaciteten är möjlig att utöka via ett minneskort. 
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, Auto fokus och dubbla LED blixtar.
Bildkvaliteten hos huvudkameran är ganska okej med okej skärpa och tydlighet och fina färger totalt sett.
Batteriet som har stöd för snabbladdning på 33W är på 4250 mAh.
Mobiltillverkaren Xiaomi har framförallt uppnått sin framgång genom att erbjuda bra kvalitet till billiga priser men detta sker ofta på bekostnad av innovation eftersom de tenderar att undvika risker.
Xiaomi Mi 11 Lite består som vanligt av en del kompromisser för att nå en lägre prissättning men man får fortfarande mycket för pengarna.  Detta är helt klart en Lite modell som har gjorts helt rätt på alla punkter och det är inte lätt att kompromissa på rätt områden.
Priset ligger runt 4500 kronor för den bättre varianten av den här mobiltelefonen vilket gör att den hamnar i samma prisklass som OnePlus Nord.
Allt för många människor beställer en ny smartphone på impuls utan att fatta ett genomtänkt beslut. Det är kanske dags att ändra på det? Jämför olika mobiltelefoner inom din budget för att finna bästa möjliga mobiltelefon. Jämför olika mobiltelefoner och läs recensioner innan du bestämmer dig så undviker du felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?