Nokia G10

Om du väljer en Nokia G10 ska du inte förvänta dig avancerade specifikationer men rent designmässigt ser den ut att vara en välkonstruerad smartphone med tanke på vad den kostar. 
Flärpen på displayens överdel är densamma som hos tidigare modeller av samma mobiltillverkare. Ramarna runt displayen är inte de tunnaste men är extra tjock under displayen.
Bakstycket av plast är avrundad på ett sätt som gör att telefonen känns skön att hålla i handen. Kameramodulen är helt cirkulär på ett sätt som vi har sett hos tidigare mobiltefoner från HMD Global som nu för tiden tar fram och tillverkar mobiler med märket Nokia.
Fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsida. 
Att chassit är av plast är ganska väntat med tanke på prislappen. Nokia G10 är den allra billigaste modellen i G-serien och som sådan passar den långt ifrån majoriteten av alla användare.

Nokia G10 har en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 269 ppi (pixlar per tum). Jag brukar rekommendera en pixeltäthet över 300 ppi (pixlar per tum) för då får man tillräckligt med skarphet hos displayen. Den här mobiltelefonen har med andra ord inte den allra skarpaste displayen så om den ändå duger för just dig avgörs av vad du brukar använda din smartphone till. Ifall du ändå mest bara ringer samtal och kanske läser dagens tidning på nätet någon gång under dagen är den okej.
Mobiltelefonen har en åttakärnig MediaTek Helio G25 processor på 2 GHz under chassit och basmodellen har ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB. Det existerar även två bättre varianter av denna smartphone varav den ena har ett RAM minne på 4 GB och samma mängd inbyggt minne men den bästa varianten har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 64 GB. Minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort och det lär behövas med så pass liten mängd inbyggt minne. 
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 13 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har autofokus och LED blixt.
Det finns en stor efterfrågan när det gäller smartphones med högkvalitativa kameror men tyvärr tillhandahåller Nokia G10 inte den nivån av kameror. Den klarar av att ge okej bilder vid bra ljusförhållanden men de ligger naturligtvis inte på samma höga nivå som hos topp mobilerna.
Batteriet på 5050 mAh är den största fördelen med Nokia G10 och det stora batteriet i kombination med den svagare prestandan bör ge en imponerande batteritid på upp till 2 dagar.
Det faktum att den här budgetmobilen har ett stort batteri är som sagt en fördel men processorn är långt ifrån den mest kraftfulla där ute, displayen är okej men om du är en person som tycker om att ta fantastiska bilder  bör du leta efter något annat. Priset är dock överkomligt. Nokia G10 kostar 309 Euro vilket motsvarar ungefär 3200 kronor. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?