Samsung Galaxy A72


Samsung Galaxy A72 är en snygg, välkonstruerad smartphone med en avsevärt stor skärm som gör den utmärkt för mediekonsumtion så som filmtittande och mobildpelande. Mobiltelefonen är gjord av plast med kanter av metall runt om telefonen. Bakstyckets matta yta medför att mobilen ligger stadigt i handen när man använder den.
Jag ser inga större problem med att mobiltelefoner är konstruerada är plast så länge det rör sig om en plast av hög kvalitet. Samsung Galaxy A72 har högkvalitativ plast på baksidan..
Designmässigt är denna smartphone i övre mellansegmentet i huvudsak en större version av Samsung Galaxy A52 vilket är en mobil jag redan har gjort ett blogginlägg om.
Fingeravtrycksläsaren under displayens yta låser upp mobilen korrekt men den är lite långsammare än andra mobiltelefoner inom samma kategori av mobiler. Den har också funktionen Face Unlock och med den metoden låses mobiltefonen upp snabbare.
Samsung Galaxy A72 har en IP-67 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter.
Stereo högtalare finns men den saknar hörlursuttag.

Displayen är en AMOLED display på 6, 7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 349 ppi (pixlar per tum).
Sammantaget är displaykvaliteten hos den här telefonen utmärkt med bra skärpa och levande naturliga färger.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 720G processor på 2,3 GHz och det medför att den här mobiltelefonen hamnar i kategorin budgetmobiler i övre mellansegmentet. Hos basmodellen är RAM minnet på 6 GB och internminnet på 128 GB men det finns också bättre varianter av samma smartphone. Dessa två bättre modeller har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB eller 256 GB beroende på vilken av dem man väljer. 
Om man känner till att det ofta existerar olika varianter av samma smartphone förstår man vikten av att läsa på innan man beställer en ny smartphone. 
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på mobilens baksida sitter ytterligare fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Dessa har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom och LED blixt.
Foton tagna i ljusare miljöer blir oftast tydliga med bra detaljrikedom förmodligen hjälpt av den optisk bildstabiliseringen.
Det stora batteriet på 5000 mAh levererar med lätthet över en dags användning utan problem. Detta även med displayens bilduppdaterings frekvens på 90Hz. Dessutom har batteriet stöd för snabbladdning på 25W.
En Samsung Galaxy A72 kostar runt 4990 kronor. Om man endast spenderar 600 kronor mer kan man istället få en OnePlus 8T eller en Samsung Galaxy S20 FE vilket är ett par av de mest prisvärda erbjudandena på marknaden. Dessa exempel har bättre specifikationer än Samsung Galaxy A72. Bland annat har de topp processorer vilket Samsung Galaxy A72 inte har. Men det är klart för att veta vilka alternativ som finns behöver man först göra lite förberedande research och det är något alldeles för få personer gör. Det är tydligen en bra idé att chansa på att man ska få en bra smartphone än att leta information.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.