Oppo Find X3 Pro

Mobilmärket Oppo är ett i helt okänt namn här i Sverige men det är ett märke som i andra länder är mycket känt. Oppo en del av BKK Electronics, som är en av de största mobiltillverkarna i världen och driver bland annat varumärkena OnePlus, Vivo och RealMe.
Det finns så otroligt många fler mobiltillverkare än vad många här i Sverige tror. Tråkigt nog verkar även en del personer ha uppfattningen att om de inte känner till märket och tillverkaren så beror det på att det måste vara undermåliga produkter vilket naturligtvis inte alls behöver vara sant. Det existerar många bra exempel på mobiltefoner som inte säljs officiellt här i Sverige men som ändå är väldigt bra. 
Oppo Find X3 Pro är en kompromisslös toppmobil med bästa möjliga prestanda fullt jämförbar med andra flaggskepps mobiler från andra mobiltillverkare.
Mobiltelefonen har en stor display med ett runt hål i displayens övre vänstra hörn där den främre kameralinsen sitter.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare av hög kvalitet vilken låser upp mobilen snabbt och smidigt.
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan som består av ett lager gjutet glas vilket är ovanligt. Detta på grund av den bakre kameramodulens ovanliga design. Kameramodulens kanter böjs upp från chassit på ett i mina ögon tjusigt sätt. 
Istället för att ha en separat enhet för kamerorna gjorde tillverkaren alltså kamerans utskjutande del av samma glasstycke som resten av telefonens baksida.
Den matta ytan gör ett bra jobb med att dölja fingeravtrycksfläckar,
Det finns en nedåtriktad högtalare i nedre kanten och stereoljud genereras tack vare den övre samtals högtalaren.

Oppo Find X3 Pro har en AMOLED display på 6, 7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1440×3216 pixlar och det ger en pixeltäthet på 525 ppi (pixlar per tum).
AMOLED displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel. Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz i jämförelse med den normala på 60Hz.
Denna smartphone har den senaste toppprocessorn från Qualcomm nämligen den åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2,8 GHz. Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB  och 256 GB i inbyggt minne. Det finns ingen plats för ett minneskort men det är knappast nödvändigt när man har så mycket internminne i mobilen. En bättre variant med ett RAM minne på 12 GB men med samma mängd inbyggt minne finns också.
Mobiltelefonen fungerar verkligen bra med ett snyggt gränssnitt och lyhörda appar samtidigt som mobilpelande fungerar på toppnivå.  Denna smartphone ligger lätt på samma nivå som de allra bästa toppmobilerna.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en mikroskops kameralins på 3 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, autofokus, 2×optisk zoom och en LED blixt.
Den stora fördelen med denna mobiltefon är de bakre kameralinserna vilka är utrustad med två huvudkameror. Av de två huvudkamerorna har endast den ena optisk bildstabilisering. Kamerakvaliteten är väldigt bra och klarar av att ge fina bilder.
Oppo Find X3 Pro har ett batteri på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W och snabb trådlös laddning på 30W.
Ett svenskt pris är okänt på grund av att den här mobiltelefonen inte säljs här i landet men i dollar kostar den 867 dollar vilket motsvarar ett svenskt pris på 7200 kronor exklusive moms och säljarens vinst. Det medför att Oppo Find X3 Pro inte direkt skulle bli någon billig flaggskepps mobil.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?