Nubia RedMagic 6R

Nubia RedMagic 6R erbjuder flaggskepps specifikationer och avancerade funktioner för att förbättra mobilspelande. Den globala lanseringen beräknas till slutet av Juni 2021. Mobilen är officiellt lanserad i hemlandet Kina.
Denna gamingmobil har en tilltalande design och är ganska tunn samtidigt som den designmässigt mer liknar en vanlig mobiltefon och saknar den mer gaming inriktade design som andra mobiltelefoner inom samma genre har. Den har en tjocklek på 7,8 mm och väger endast 186 gram.
RedMagic 6R har en stor AMOLED display med smala ramar runt om displayen och en integrerad fingeravtrycksläsare sitter under displayens yta på ett modernt sätt. På baksidan har den en rektangulär kameramodul med fyra kameralinser.
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan är av plast.
Fingeravtrycksläsaren som sitter under displayens yta låser upp mobilen snabbt och smidigt majoriteten av gångerna.
Mobiltelefonen har stereo högtalare och ett hörlursuttag med 32 bitars ljud på 395 ppi (pixlar per tum). Ljudkvaliteten är en av många detaljer som är viktigt hos produkter med den här typen av inriktning. En fantastisk ljudåtergivning förhöjer helt enkelt spelupplevelsen.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och displayen har 1080×2400 pixlar med en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). 
Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB men det saknas plats för ett minneskort men med så pass mycket inbyggt minne behöver man knappast någon extra minnesmängd.
Det finns en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz och det rör sig om den senaste topp processorn från Qualcomm så denna smartphone har gott om kraft. Det är väl självklart att en smartphone av den här typen kräver en så bra processor som möjligt för att klara av att köra de allra mest tekniskt krävande mobilspelen som finns. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten bör vara helt okej men detta är en gaming mobil och sådana tillhör tyvärr sällan de bästa kameratelefonerna. Detta på grund av att allt krut har satsat på att ge en så bra spelupplevelse som det går och då behöver man spara in på några detaljer för att inte få en mobiltelefon med ett allt för högt pris. Dessutom räknar tillverkare med att de konsumenter som är intresserade av den här sortens mobiler inte är så intresserade av att fotografera med sin mobiltelefon.
Nubia Red Magic 6R har ett 4200 mAh batteri med 30W snabbladdning. Batteriet är lite nedslående med tanke på att Red Magic 6 har ett batteri på 5050 mAh. Batteristorleken är trots allt en väldigt viktig aspekt när det gäller mobiltelefoner som man är tänkt ska använda för att spela krävande mobilspel under långa spelsessioner och därför är det här en besvikelse. 
Precis som vanligt när det kommer till mobiltefoner med fokus på gaming har RedMagic 6R specialknappar på sin ena långsida, knappar som tillverkaren hävdar 
levererar en mobil spelupplevelse på konsolenivå. När det gäller kylningen har mobilen VC-vätskekylning under chassit vilken kyler ner mobilen under tiden som man spelar grafiskt intensiva mobilspel under längre perioder. 
Red Magic 6R blir troligtvis den mer budgetvänliga gaming mobilen från Nubias RedMagic serie så förvänta dig ett något lägre pris för en RedMagic 6R. Ett eventuellt svenskt pris är ännu inte känt så jag vill inte ens försöka mig på en gissning men förhoppningen är ju att RedMagic 6R ska ha ett något mer överkomligt pris.
Framtiden får utvisa hur pass väl RedMagic 6R står sig i den tuffa konkurrensen för det existerar en hel del smartphones med spelinriktning på marknaden redan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?