Badlanders

Badlanders är ett actionpackat looter shooter spel som låter dig spela upp till 25 personer. Plundra, döda och stjäl för att bli av med spelet och sedan toppa det. Du kan alltid spela solo eller spela i lag med 3 spelare.
Detta mobilspel lanserades 2020 så det är relativt nytt och det är utvecklat av spelutvecklarna Netease Games.
Spelet hämtar mycket inspiration från det populära PC/konsolspelet Escape from Tarkow och det är i mina ögon inte något negativt eftersom det är ett bra spel som inte finns i mobilversion. Andra människor kan påpeka att detta är en negativ aspekt som bidrar till att de inte vill testa spelet eller om de försöker göra det redan innan de börjar att spela har en negativ syn på spelet. Jag tycker absolut inte att det behöver vara något negativt så länge "kopian" håller en hög kvalitet.
Badlanders har en twist på den populära shooter genren, så fokus ligger mer på plundring än intensiv action vilket gör det mer unik och mer intressant.
Spelaren kämpar mot upp till 25 andra spelares spelarkaraktärer och allt fungerar till viss del ungefär likadant som de populära Battle Royale spelen. Det är med andra ord till och med en slags battle royale men bara när det gör något fåtal detaljer.
Man letar efter vapen och annan militär utrustning som används för att attackera och slåss mot fiender. De nya, unika inslagen i detta spel gör det ännu roligare att spela och det är den största fördelen med Badlanders.
Det öppnas så kallade Escape Points några minuter efter att matchen har påbörjats. Med hjälp av dessa Points kan du spela säkert. Om du vill fly kan du göra det med allt uppsamlat byte. Spelare kan använda byter själv eller så kan man sälja bytet i utbyte mot kontanter på den virtuella marknaden. Spelet har ett helt nytt perspektiv. Allt man hittar i spelet är värt något så istället för att bara leta efter loot som är användbara letar man också efter vapen som kan vara värt något för andra spelare, så att du kan sälja vapen för spelvaluta.
Om du dör under en match kommer du att förlora det byte du har samlat på dig under matchen och nästa match kommer du att för det mesta vara helt obeväpnad utan möjlighet att försvara dig. Därför är det viktigt att fort hitta något vapen ute på banan.

Om du har spelat battle royale tidigare kan du enkelt förstå spelets mekanik. Spring, hoppa och skjut dig fram för att döda fiender och nå segern. Man plockar upp olika vapen och annan militär utrustning i byggnader, plundrar en fiendekista efter att ha dödat dem precis som i PUBG och andra spel inom battle royale genren. 
Det finns olika stridslägen som spelarna kan variera mellan och några uppdrag som man kan välja att göra. Stridslägena låses upp i och med att man klättrar upp i rankingen och därmed lönar det sig att spela Badlanders nästan dagligen.
Se till utföra uppdrag för att på så sätt få fantastiska belöningar.
I Badlanders kan man som spelare anpassa sitt skjutvapen som man vill. Man kan ändra en del av dess egenskaper genom att ha tillgång till olika delar som uppgraderar dem för att göra skjutvapnen bättre och starkare. Man kan till exempel montera på ett sikte eller byta till ett större magasin och så vidare.
Detta är en mycket rolig och unik funktion som ger dig känslan av att hantera och montera ett riktig skjutvapen.
Det finns två sätt på vilka du kan vinna det här spelet. Det vanliga sättet det vill säga att döda alla spelare och den andra är att nå en Escape Point och komma ut ur spelet levande med allt byte. 
Så fort matchen startar finns det ett visst antal Escape Points som kan ses efter att man har landat på banan. Välj därför ut rent taktiskt vilken Escape Point du vill fly igenom och vänta på att den ska låsas upp.
Grafiken är hyfsat fin men saknar den detaljrikedom och övergripande höga kvalitet som konkurrenter som PUBG, Call Of Duty Mobile, Garena Free Fire och Cyber Hunter har. Detta drar ner det annars positiva intrycket av Badlanders. 
Jag har när det här inlägget publicerades nyligen laddat ner Badlanders till min smartphone så jag är fortfarande en nybörjare och med tiden kommer jag att lära mig mer hur själva spelmekaniken fungerar. Spelets upplägg är som tidigare nämnts unik så det här spelet kräver en viss upplärnings kurva innan man behärskar det perfekt. På grund av de funktioner som skiljer sig från standard battle royale spel krävs mer än att bara ladda ner spelet till sin mobiltelefon och bara köra igång med ett meja ner motståndarna och det är både en positiv och negativt aspekt med detta mobilspel. 
När jag kollar runt efter nya mobilspel att prova på för att finna mina personliga favoriter slås man av att det existerar otroligt många bra mobilspel vilka tyvärr har ganska få aktiva spelare. Badlanders är ett av dessa spel och det är otroligt synd att majoriteten av alla spelare endast känner till de mest populära spelen som PUBG, Fortnite och Call Of Duty Mobile. Badlanders är ett mobilspel med mycket potential men den har just nu tre olika nackdelar. En nackdel är att spelet inte alltid flyter på så bra som det borde. Vissa tillfällen laggar det till en aning och ytterligare en nackdel är att det finns för få spelare. Vilket leder till färre motståndare. Den sistnämnda nackdelen kan vi enkelt lösa genom att se till att fler börjar att spela detta mobilspel. Ladda ner det så ses vi där ute.
Den tredje och sista nackdelen är att tutorial texten fortsätter även när man spelar och det leder ibland till att den drycker upp precis innan en eldstrid med din spelkaraktärs död som resultat. Dessutom avbryts tutorial texten så man får inte möjlighet att läsa hela texten. Den sistnämnda nackdelen kan lösas genom en uppdatering av spelet.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.