Mi True Wireless Earbuds Basic 2

Mi True Wireless Earbuds Basic 2 säljs till ett mycket överkomligt pris. Trots det låga priset är kvaliteten utmärkt. De rör sig om lätta hörlurar av hög kvalitet med inbyggda mikrofoner för att ta emot samtal och ansluta till Googles röstassistent. Det finns en enda multifunktionsknappen på vardera öronsnäcka vilka kan användas för att besvara/avsluta samtal, styra uppspelning av media och väcka Google Voice assistenten.
Designmässigt ser Mi True Wireless Earbuds Basic 2 eleganta och minimalistiska ut med en matt yta.
Med sin ergonomiska form blockerar de nästan ut alla yttre störande ljud öronsnäckor när de bärs i örat. 
Xiaomi designat extremt bekväma hörlurar som du kan bära i timmar och inte ens känna dem. Öronpropparnas form anpassar sig till din hörselgång så att de sitter tätt och ingenting stör dig under den mest intensiva delen av ditt träningspass.
Den tillhörande laddningsboxen för Mi True Wireless Earbuds Basic 2 har en enkel design med Mi logotypen på toppen och en microUSB laddningsport på baksidan. En röd indikatorlampa på framsidan lyser rött när hörlurarna och boxen laddas men det är en liten lampa som ibland faktiskt är svår att se.
Hörlurarna har en batterikapacitet på 43 mAh för varje öronsnäck och 300 mAh för laddningslådans batterikapacitet. En fördel med att laddningsboxen har ett inbyggt batteri är att man kan ladda hörlurarna samtidigt som de ligger i fickan. Man måste därmed inte alltid ha tillgång till ett eluttag för att kunna ladda hörlurarnas batterier.
Xiaomi hävdar att du kontinuerligt kan använda dessa hörlurar i cirka 4 timmar när de är fulladdade och i cirka 12 timmar totalt tillsammans med laddningsfodralet. Det är perfekt ifall du under en längre resa vill ha möjlighet att använda hörlurarna under hela resan utan att behöva laddas via en laddningkabel.

För att koppla ihop Mi True Wireless Earbuds Basic 2  med din mobiltelefon behöver du bara ta bort båda öronsnäckorna från laddningsfodralet och vänta på att hörlurarna slås på automatiskt. Indikatorlamporna blir vita och växlar sedan mellan snabbt blinkande vita och röda färger, vilket betyder att öronsnäckorna ansluter till varandra. Vänta tills indikatorlampan på vänster eller höger hörlurar sakta blinkar vitt. Nu är dina öronsnäckor redo att para ihop med din telefon.
Nästa gång du tar ut dem ur laddningsfodralet paras de automatiskt ihop med den senaste enheten de anslöt till. Ihopkopplingen sker extremt fort utan någon irriterande väntetid.
Detta är trådlösa hörlurar med Bluetooth 5.0 och de är utrustade med en Realtek 8763 processor. Ljudkvaliteten säkerställs tack vare digital DSP brusreducering. 
Det som imponerar mest är ljudkvaliteten från dessa budget hörlurar. De har ett klart, tydligt ljud med en aning bas och har faktiskt ett ofta bättre ljud jämfört med andra hörlurar inom samma prisklass. Man får här mycket ljud för pengarna. Men är du en person som vill få ut ett mer bastungt ljud får du istället satsa mer pengar och helt enkelt beställa några dyrare in ear hörlurar istället. 
Laddningsboxen har tyvärr den gamla microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C port som moderna mobiltelefoner har. Detta medför att man inte kan ladda hörlurarna och boxen med samma laddare som man använder till sin smartphone.
Boxen saknar en batterimätare som visar hur många procent hörlurarna har laddats vilket hade varit mer praktiskt. Men det här är trots allt riktigt billiga hörlurar, de har ju ordet basic i namnet så man kan inte förvänta sig exakt alla funktioner som finns hos betydligt dyrare in ear hörlurar. Xiaomi Mi True Wireless Basic 2 är en av de billigaste trådlösa hörlurarna man kan köpa och de kommer med endast ett fåtal kompromisser. Hörlurarna är välgjorda, har touchkontroller och är extremt prisvärda med ett pris på 184 kronor.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.