Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T Pro riktar sig till kostnadsmedvetna köpare som fortfarande vill ha högsta prestanda från sina smartphones. Den här nyligen presenterade mobiltelefonen har topp specifikationer som är inslagna i ett prisvärt paket som är tänkt att locka personer som vill ha en toppmobil till budgetpris.
Xiaomi 11T Pro har en ganska standardiserad design som påminner en hel del om den design som Xiaomi Mi 11 i har. Denna smartphone må bestå av mer påkostade material men inget med dess utseende sticker ut särskilt mycket
Kanterna runt telefonen är konstruerad av en
aluminiumlegering och bakpstycket är gjord av härdat glas. Färgskiktet på plasten under glaset är gjort för att se ut som borstad aluminium. 
En stor svart rektangulär kameramodul sitter i vänstra övre hörnet. Den sticker ut från bakstycket och får telefonen att vingla när man använder mobilen liggande på en plan yta. 
På telefonens högra långsida finns en fingeravtrycksläsare.
Det finns två högtalare på Xiaomi 11T Pro, en överst och en längst ner. Den längst ner är högre än den längst upp. Ljudet är högt och är av en hyfsad kvalitet.
Mobiltelefonen har en IP-53 Certifiering vilket innebär att den är tål vattenstänk och är damm tålig. Mobilen klarar alltså av lättare regnstänk men inte mer än så.

Xiaomi 11T Pro kommer med en AMOLED display på 6,67-tum med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och ett centrerar hål för selfie kameran. Displayen har 1080×2400 pixlar och har därmed en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 888 processorn på 2,84 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand.
Processorn är exakt samma processor som sitter i många flaggskepps mobiler så det är en kraftfull, effekt processor vilken ger massor av processorkraft för oss som gillar att spela mobilspel.
Det existerar två ytterligare varianter av samma smartphone vilket är ganska vanligt förekommande även om en del konsumenter inte verkar vara medvetna om detta faktum. Med risk att man beställer en "sämre variant" istället för en av de "bättre" i tron att man har gjort en bra affär på grund av att den kostar något mindre.
En variant behåller samma mängd RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Den absolut bästa varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en telefoto Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna tar snygga bilder under väl upplysta förhållanden, med bra kontrast, djärva färger och massor av detaljer.
Batteriet på 5000 mAh har stöd för ultrasnabb laddning med den medföljande 120W laddare som levereras i förpackningen. Batteriet laddas från 0-100% på mindre än 20 minuter. Topp processorn, den snabba bilduppdaterings frekvensen samt mängden RAM minne medför att mobiltelefonen behöver ett stort batteri för att kunna hålla igång en hel dag och det är anledningen till det stora batteriet.
Xiaomi 11T Pro har ett mycket konkurrenskraftigt pris, med en hög kamerakvalitet, kraftfull processor och laddningshastighet som är imponerande för en relativt billig smartphone. Man får mycket mobiltefon för pengarna och den är därför lätt att rekommendera.
Xiaomi 11T Pro lanserad den 1 oktober och är möjlig att förbeställa veckan innan.
Den svenska prissättningen för Xiaomi 11T Pro är inte känd ännu men då priset internationellt börjar från 650 Euro borde ett svenskt pris hamna någonstans runt strax under 7000 kronor.
Som vanligt när man ska beställa en ny smartphone är det otroligt viktigt att läsa på innan så att man vet exakt vad det är man tänker beställa. Jämför olika mobiltelefoner inom samma prisklass och försök att få bästa möjliga smartphone för de pengar du är beredd att betala. Beställ absolut inte någon på impuls för risken för felköp blir därför stor.






Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.