RedMagic 6s Pro

Nubia RedMagic 6s Pro är en ny gaming mobil som har lanserats i tillverkarens hemland Kina och som kommer att lanseras globalt den 27 September. Det rör sig om en något uppgraderad version av RedMagic 6 Pro vilken lanserades tidigare i år.
Som ofta är fallet med gaming telefoner har denna smartphone helt otroliga topp specifikationer.
Den har en stor högkvalitativ display med tunna ramar runt om men hakan och pannan är en aning tjockare.
De lite tjockare topp och bottenramarna hjälper till att minska oavsiktliga beröringar under spel. Och den övre ramen är tillräckligt stor för att för att plats för en andra högtalare. Det sitter även en högtalare på botten av mobilen. RedMagic 6s Pro har med andra ord stereo högtalare och de har 32 bitars ljud på 384 kHz. Ljudet är mycket högt och tydligt vilket passar utmärkt hos en mobiltelefon som är framtagen för att vara en ultimat multimedia enhet.
Man får samma glassmörgås konstruktion som de flesta andra flaggskepps mobiler men med ett par anmärkningsvärda skillnader. Mönstren på baksidan är återigen utformade med spelare i åtanke och det syns tydligt att detta är en mobiltelefon framtagen för att spela mobilspel med. Kanterna runt RedMagic 6s Pro är av metall.

Displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:9. Displayen har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 387 ppi (pixlar per tum). En stor display av hög kvalitet är naturligtvis en viktig detalj som en mobiltelefon av den här typen absolut behöver ha för att locka intresserade köpare. 
RedMagic 6s Pro har två axelknappar på ena långsidans kanter vilka kan ställas in för att användas när man spelar mobilspel. Dessa knappar har en berörings samplingshastighet på 450 Hz samt en svarstid på 2,2 millisekund. Axelutlösarnas knappar kommer med funktioner som kan anpassas med Red Magics spelprogramvara. På baksidan av Red Magic 6s Pro finns ett nytt programmerbart pekplattaområde som ger användaren mer kontroll när man spelar.
Under chassit sitter även ett uppgraderat flerdimensionellt kylsystem som kyler ner mobiltelefonen när den är under hård press när man spelar tekniskt krävande mobilspel. Den förbättrade inbyggda kylfläkten är en av flera användbara funktioner.
Det finns rejält med kraft under chassit hos denna monstermobil. Processorn är den åttakärniga Snapdragon 888 Plus processorn på 3 GHz och den kraften i kombination med gott om RAM minne ger en imponerande prestanda. 
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten som sitter i telefonen är den minnesmängd man får klara sig med under mobilens totala livslängd.
Det existerar även en bättre variant med en delvis transparent och unik design vilken istället har ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Den varianten kallas Ghost.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter ytterligare tre kameralinser på baksidan av mobiltefonen på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. 
Nu är det här en gaming mobil och den här typen av nischad produkt har ytterst sällan den allra bästa kamerakvaliteten av naturliga orsaker. Fokuset ligger på gaming och alla funktioner runt om det området så därför lägger tillverkaren inte ner särskilt mycket tid eller pengar på att se till att ha topp kvalitet när det gäller kamerorna. Missförstå mig inte nu. RedMagic 6s Pro är fullt kapabel till att ta hyfsat fina bilder men inte fullt ut lika skarpa bilder som en del andra flaggskepps mobiler.
Operativsystemet är Android 11 med mobiltillverkarens skinn RedMagic 4.5 vilket är ett gaming centrerat lager över Android.
Batteriet på 5050 mAh har stöd för snabbladdning på upp till 66W. Den kan laddas från helt tomt till helt fullt på sextiofem minuter.
Med en bra display och den senaste topp prestandan utför RedMagic 6s Pro alla arbetsuppgifter precis så väl som man förväntar sig. Oavsett om du använder webbläsaren, kollar video på YouTube eller spelar mobilspel som Genshin Impact, PUBG, Call Of Duty eller Cyber Hunter är allt super responsivt. RedMagic 6s Pro är definitivt mobiltelefonen för hardcore användaren. Det är i nuläget oklart ifall den här mobiltelefonen kommer att säljas officiellt i Sverige men om den gör det blir den inte direkt billig. Den här sortens smartphones säljs inte via mobiloperatörernas abonnemang så vill man ha en får man beställa den från någon nätbutik.
RedMagic 6s Pro kommer dock att vara möjlig att beställa via tillverkarens hemsida .





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.