Huawei P50 Pro

Huawei lanserade två olika flaggskepps modeller i år. Dessa är Huawei P50 och Huawei P50 Pro. Pro varianten var först att lanseras för att säljas i hemlandet Kina medans standardversionen kommer att släppas någon gång nu i september. Det är värt att poängtera  att Huawei troligen inte kommer att lansera P50 serien utanför Kina.
Huawei P50 Pro är det sanna flaggskeppet för 2021 från företaget. Den finns i två versioner: en med 4G och en med 5G men de två varianterna har två olika processorer. Jag återkommer till det lite längre ner i texten.
Huawei P50 Pro levereras med en stor display med  en inbyggd selfie kamera placerad i mitten av mobilens överkant.
Displayen är böjd i alla fyra riktningar vilket ger en mer unik design som bör tilltala många människor.
Huawei P50 Pro har kanske den mest utmärkande designen någonsin. Den har en distinkt design som sticker ut i mängden av mobiltefoner och som medför att man direkt vet vilken smartphone ägaren har.
Det sitter två stora cirkulära kameramoduler staplade vertikalt på vänster sida. Design är definitivt ett område där Huawei utmärker sig just nu. 
Mobiltefonen har en IP-68 Certifiering och det innebär att telefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Här finns också stereo högtalare med ett bra ljud.

Displayen är på 6,6 tum på 1228×2700 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 450 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz och det i kombination med gott om RAM minne och en superkraftfull processor ger en fantastisk upplevelse vid användning. 
Displayen är av högsta kvalitet och är extremt skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och bettaktningsvinkel.
Processorn är märkligt nog en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,54 GHz och det är en färsk topp processor från amerikanska företaget Qualcomm. Det är det som är lite märkligt på grund av att Huawei egentligen inte får göra affärer med amerikanska företag.
Det existerar även en 5G variant med en Kiruna 9000 processor vilket är bra att känna till. 
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB med plats för ett minneskort. 
Sedan finns det ytterligare två varianter av samma smartphone. Samtliga har ett RAM minne på 8 GB men internminnet varierar från 256 GB till 512 GB. 
Huawei P50 Pro har fyra kameralinser på baksidan, varav två är placerade i den övre cirkulära kameramodulen och två i den nedre.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter som sagt fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (periskop telefoto lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en svartvit kameralins på 40 Megapixlar. Kamerorna har som vanligt hos denna mobiltillverkares Flaggskepps mobiler med Leica Optik. Kamerorna har PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisator och 3,5× Optisk zoom. 
Huawei P50 Pro har en kamera kvalitet som verkligen ligger där uppe med de bästa mobil kamerorna. Kamerorna tar verkligen otroliga, färgrika, skarpa foton, med utmärkt kontrast som får bilderna att se oerhört proffsiga ut.
Batteriet är på 4360 mAh och har stöd för snabbladdning på 66W blixtladdning och snabb trådlös laddning på 50W.
Tyvärr står P50 serien inför samma problem som de flesta andra nya Huawei mobiler som lanserades sedan Majaj 2019. Huaweis svartlistning förbjuder företaget att integrera produkter från USA baserade företag i sina mobiltelefoner och det gäller även operativsystemet Android som ju ägs av amerikanska Google.
Utan tillgång till Googles tjänster tvingades Huawei i huvudsak att skapa ett eget operativsystem. Detta är känt som Harmony OS och operativsystemet som finns förinstallerad i Huawei P50 serien är Harmony OS 2.0.
Som en konsekvens av att Huawei har hamnat på Entity List har företaget fallit i onåd inom smartphone industrin. Efter att under en kort period ha varit en av världens största mobiltillverkare 2020 har företaget tappat så många marknadsandelar att tillverkaren ligger så långt ner på listan att det inte ens är bland de fem största längre.
Huawei P50 Pro säljs inte officiellt utanför Kina helt enkelt på grund av att Huawei har svårt att sälja sina nyare smartphones någon annan stans i världen. Trist nog är en mobiltelefon från denna tillverkare inte lämplig för den vanliga användaren som bara vill ta fram sin nya smartphone och använda den direkt utan att först behöva investera tid med att försöka ställa in telefonen så att den fungerar som man vill. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.