Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro är en av de bästa telefonerna du inte bör beställa. Detta på grund av att den helt saknar tillgång till Googles tjänster och funktioner vilket medför att den inte är ett bra val för de flesta. Trist nog är en mobiltelefon från denna tillverkare inte lämplig för den vanliga användaren som bara vill ta fram sin nya smartphone och använda den direkt utan att först behöva investera tid med att försöka ställa in telefonen så att den fungerar som man vill. Men det betyder inte att det inte är en fantastisk toppmobil ifall man bortser från detta faktum.
Huawei P40 Pro har upphöjda hörn med glas som är böjt åt alla fyra sidor vilket resulterar i en unik, elegant design som tilltalar många människor.
Design är definitivt ett område där Huawei utmärkt sig de senaste åren. Huawei P40 Pro är känns och ser definitivt påkostad ut med sin kombination av glas och aluminium. Kanterna består av slipad metall och baksidan är av plast vilken har täckts av flera lager glas.
Telefonen är IP-68 Certifierad för att ge dig sinnesro.  Den här mobiltelefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Fingeravtrycks läsaren sitter under displayens yta precis som hos många andra flaggskepps mobiler nu för tiden. 
Den finns i fem färger: Silver Frost, Ice White, Deep Sea Blue, Blush Gold och Black men alla dessa färger är inte tillgängliga i alla länder där denna smartphone har lanserats. Huawei P40 Pro lanserades 2020 så den är inte den färskaste flaggskepps mobilen från Huawei. 

Displayen av typen AMOLED är på 6,58 tum med 1200×2640 pixlar och har en pixeltäthet på 441 ppi (pixlar per tum).
Displayen har ljusa levande färger, djupa kontraster och har gott med skärpa och tydlighet. Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz.
Fingeravtrycks läsaren under displayens yta låser upp telefonen är så snabbt som man kan förvänta sig från en smartphone som kostar 9890 kronor.
Huawei P40 Pro har en åttakärnig Kirin 990 processor på 2,86 GHz och den processorn är väldigt kraftfull. Att spela tekniskt krävande mobilspel som Genshin Impact går utmärkt även på de högsta grafiska inställningarna.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort. Det existerar också två ytterligare modeller med mer inbyggt minne men samma mängd RAM minne. Den ena har ett internminne på 256 GB och den andra har ett internminne på 512 GB. 
Operativsystemet är visserligen Android 10 men det rör sig om Android Open Source versionen som helt saknar tillgång till Googles tjänster och funktioner. Det skinn som ligger på som ett lager ovanpå är EMUI 10.1.
Det står alltså i specifikationerna att mobiltelefonen har operativsystemet Android, men kom ihåg att Google PlayStore, Gmail, Google Maps och alla andra Google appar inte är tillgängliga. Huawei har lovat att uppdatera telefonen för att köra Harmony OS, deras helt egna operativsystem någon gång i framtiden.
De två främre kameralinserna är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) respektive en IR TOF 3D kameralins och på baksidan i en rektangulär kameramodul sitter fyra till kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (periskop telefoto lins), 40 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en TOF 3D djupsensor. Kamerorna har Leica Optik med PDAF, optisk bildstabilisator, 5×Optisk zoom och LED blixt.
Mobiltlefonens kamera kvalitet ligger verkligen där uppe med de bästa, kameran tar verkligen otroliga, rika, skarpa foton, med kontrast som får alla bilder att se helt fräscha ut.
Batteriet på 4200 mAh laddar från helt timt till hundra procent fullt på 74 minuter tack vare en snabbladdning på 40W. Huawei P40 Pro har till och med snabb trådlös laddning på 27W.
Två dagars batteritid är vad man förväntar sig av en flaggskepps mobil från Huawei. Huawei P40 Pro är absolut inte något undantag.
Det här är en fantastisk toppmobil från 2020 som till skillnad från sin efterföljare faktiskt säljs här i Sverige. 
För den genomsnittliga användaren är detta dock inte en mobiltelefon jag kan rekommenderar. Naturligtvis har och kommer en del personer beställa den här mobiltelefonen utan att känna till de problem som finns med att äga ett exemplar. Det indikerar med all tydlighet hur viktigt det faktiskt är att läsa på innan man väljer en ny smartphone. Läs recensioner, gå igenom specifikationerna och jämför den mobil du funderar på med konkurrenterna innan du fattar ett beslut. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.