Tecno Phantom X

Tecno är inte ett väletablerat märke i många länder,  dess huvudmarknader är Afrika och Turkiet.
Mobiltillverkaren har nyligen presenterat sin kanske bästa smartphone hittills nämligen Tecno Phantom X.
 Det är osäkert om den här mobiltelefonen någonsin kommer att lanseras i Sverige men det finns obekräftade uppgifter om att mobiltillverkaren Tecno i och med den här mobilen vill satsa på att nå ut på en internationell marknad.
Tecno har definitivt inte skurit några hörn när det gäller byggkvaliteten och tillverkaren har försökt att skilja sin mobiltelefon från konkurrenternas mobiltefoner genom att införa viktiga designändringar. Den rektangulära kameramodulen sitter till exempel på mobilens övre mittendel istället för längst upp till vänster likt de gör hos de flesta andra mobiltelefoner.
Tecno Phantom X har den numera så vanliga
konstruktionen, finishen och designen som man kan förvänta sig av mobiltefoner i övre mellansegmentet.
Framsidan domineras av en stor AMOLED display med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz, displayens långsidor böjer sig över telefonens kanter och har ett ovalt hål utskuret i displayen för att husera de dubbla selfiekamerorna.
Fingeravtrycks läsaren sitter nu under displayens yta och den är mycket pålitlig och låser upp mobilen snabbt och korrekt.
Glaset på baksidan känns väldigt fint i handen. Bakstycket har en frostad glasfinish med riktigt subtila spår som löper längs ryggen.
Kanterna av metall som sitter runt mobiltelefonen passar perfekt in i displayen. Det finns inga springor och man känner inga vassa kanter där displayen och metallen  möts. Det är så bra gjort.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 19:5 och har 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 385 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och kontrast.
Phantom X körs på den åttakärniga MediaTek Helio G95 processorn på 2 GHz och det rör som är en processor framtagen för att sitta i budgetmobiler i mellansegmentet.
När det gäller råprestanda ligger Techno Phantom X  bakom mobiltelefoner med en processor i Snapdragon 700-serien vilka är lite mer kraftfulla och effektiva.
Den relativt kraftfulla processorn i kombination med bilduppdaterings frekvensen på 90Hz bidrar till en smidiga användarupplevelse. Att öppna och stänga appar, surfa på nätet och till och med mobilspelande flyter på utmärkt. Det är till och med möjligt att spela mer tekniskt krävande mobilspel som PUBG, Call Of Duty Mobile, Genshin Impact, Cyber Hunter och Garena Free Fire.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 256 GB med plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka vilket alltid är en fördel. 
Tecno Phantom X har likt Samsungs Bixby en helt egen assistent kallad Ella. Tecnos egen virtuella assistent kan inte jämföras med Googles assistent men den kan utföra några grundläggande uppgifter som att ställa in timers, berätta vädret och göra en röstsökning på Google.
De två framåtriktade kameralinserna är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Dessa kameror har dubbla LED blixtar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus, 2×optisk zoom och LED blixt. 
Tecno Phantom X tar foton som är naturliga när man tittar på färgbalansen. Man kan ta fantastiska bilder både i dagsljus och i svagt ljus. 
Batteriet är på 4700 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W vilket gör att mobilen kan laddas sjuttio procent fullt på trettio minuter. Man kan använda denna smartphone en hel dag på en laddning och lätt användning kan ge dig en och en halv dag.
TECNO Phantom X erbjuder mycket värde med sin snygga design, böjda och levande display, utmärkta prestanda, hyfsat bra kamerakvalitet och en bra batteritid.  Dessutom har den en elegant design och en bra byggkvalitet.
En nackdel med den här mobiltelefonen är att den kan vara lite besvärligare för oss som bor i Europa att få tag på eftersom den sannolikt inte kommer att säljas officiellt här. 
Priset ligger på 470 Euro vilket motsvarar ungefär 4780 kronor exklusive moms.
Det existerar så otroligt många fler mobilmärken än de vi känner till här i landet och långt ifrån alla mobiltelefoner lanseras här. En del personer verkar tänka att bara på grund av att de inte känner till märket innebär det att mobiltelefonen inte kan vara särskilt bra. Det är naturligtvis inte alls korrekt. En hel del av dessa smartphones är minst lika bra som de som marknadsförs och säljs officiellt här.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.