Motorola Moto G30

Motorola Moto G30 är en budgetmobil i mellansegmentet. Den är en stor, tjock telefon med en display som dominerar telefonens framsida. Displayen är kantad av ramar som är några millimeter tjocka. Som vanligt hos något billigare mobiler är ramen tjockare under displayen och den framåtvända kameran är undanstoppad i en flärp lokaliserad i mitten av displayens ovansida.
Mobiltelefonen har en enkel design som inte sticker ut i mängden och den är helt konstruerad av plast. 
Motorola logotypen sitter i en liten indragen cirkel på mobiltelefonens baksida och där sitter också fingeravtrycksläsaren. En rektangulär kameramodul sitter i det övre vänstra hörnet.  Designen är ganska standard för den här typen av smartphones och det är inte mycket som sticker ut rent designmässigt även om den är välkonstruerad.
Motorola Moto G30 har en funktion som få  telefoner i den här prisklassen har nämligen en bilduppdaterings frekvens på 90Hz. 

Displayen av typen LCD är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:90 och har 720×1600 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 269 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord inte den skarpaste displayen där ute, ens bland mobiltefoner inom samma prisklass.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 662 processor på 2 GHz och det är en någorlunda kraftfull processor som klarar av lite mer krävande mobilspel som Genshin ImpactGarena Free FireCyber Hunter och Punishing Gray Raven men då på lägre grafiska inställningar.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB och den har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall man skulle behöva det. 
Det existerar även två andra, bättre varianter varav den ena har ett RAM minne på 4 GB och den andra har ett RAM minne på 6 GB men båda varianterna har ett internminne på 128 GB. Det är rätt så vanligt att samma smartphone finns i olika varianter så det är viktigt att kontrollera exakt vilken variant man beställer. En liten detalj som en del personer tyvärr missar helt och hållet.
Den framåtriktade kameralinsen är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. 
Bilder tagna med kamerorna hos Motorola Moto G30 blir helt okej när de är tagna i väl  upplysta miljöer. I sådana situationer blir färgerna balanserade och det finns en rimlig mängd detaljer.
Däremot blir bilder tagna i svagt ljus oskarpa och i vissa fall till och med suddiga.
Den stora fördelen med denna budgetmobil i mellansegmentet är dess batteristorlek på 5000 mAh och det ovanligt stora batteriet har stöd för snabbladdning på 15W.
Motorola Moto G30 har en ganska imponerande batteritid som hjälps upp ytterligare tack vare att den inte har en super kraftfull topp processor (tömmer batteriet fortare) och den inte allt för skarpa displayen. En mer skarp display drar mer ström för att hålla igång och det påverkar batteritiden i negativ riktning. Med den här mobiltelefonen klarar man upp till två dagar på en laddning.
Motorola Moto G30 ger användaren det mesta man vill ha till en liten kostnad och därmed passar den som ett barns första mobiltelefon eller för en person som inte vill eller kan spendera så mycket på sin smartphone men ändå ge en hyfsad upplevelse. 
En Motorola Moto G30 med ett internminne på 128 GB kostar 1990 kronor och det är ett bra pris men då man just nu kan få en Xiaomi Redmi 9T hos CDON med samma mängd inbyggt minne för 1836 kr och den telefonen har en mycket skarpare display blir den mobilen ett bättre köp.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.