Samsung Galaxy A52

Samsung Galaxy A52 4G är en budgetmobil i övre mellansegmentet som erbjuder bra prestanda  för 2990 kronor hos Netonnet.
Då detta inte är ett flaggskepp behöver man spara in på produktions kostnaderna någonstans och därför är mobiltefonens kanter bakstycket konstruerat av plast. Jag gillar den matta ytan på baksidan.
Mobilen har en platt, rektangulär design som påminner om den betydligt dyrare Samsung Galaxy S21.
En stor rektangulär kameramodul upptar det övre vänstra hörnet av telefonens baksida. 
Framifrån ser Samsung Galaxy A52 ut som alla moderna Samsung mobiler med sin centrala hålkamera och sina relativt tunna ramar runt om displayen. Den övre och nedre ramen är lite tjockare än de övriga.
Fingeravtrycks läsaren sitter under displayens yta och låser upp mobilen snabbt och smidigt utan några större problem. 
Den här mobiltelefonen har stereo högtalare samt ett hörlursuttag vilka är två stora fördelar med den här mobiltelefonen. 
I telefonens underkant hittar man USB-C porten, hörlursuttaget och en av stereo högtalarna.
Samsung Galaxy A52 4G har en IP-67 Certifiering vilket innebär att den kan överleva trettio minuter under cirka en meter vatten.

AMOLED displayen på 6,5 tum har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 407 ppi (pixlar per tum).
Man får en ljus och färgstark display med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz, en sällsynt funktion hos en mobiltelefon som inte är en flaggskepps mobil.
Detta är en vacker display med levande färger och djup, bläckiga svärta. Betraktningsvinklarna är utmärkta och den är tillräckligt ljus för att användas i direkt solljus.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Samsung Galaxy A52 använder en åttakärnig Snapdragon 750G processor och har ett RAM minne på 6 GB. Kombinationen känns bra och  det gör att man verkligen kan använda denna smartphone för tyngre uppgifter som att spela mobilspel.
Tekniskt avancerade mobilspel som Genshin Impact laddas emellanåt långsamt men det är fullt möjligt att spela den här typen av spel utan lagg eller frysningar.
Att svepa i menyerna, öppna appar, bläddra igenom Twitter fungerar också utmärkt.
Det inbyggda minnet är på 128 GB och det finns plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall man skulle behöva mer utrymme.
Den främre kameralinsen är på hela 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter fyra kameralinser på baksidan. Dessa är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och det sitter även en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 5 Megapixlar i kameramodulen. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och en LED blixt.
Kamerorna ger fina bilder med tjusiga färger, gott om detaljer och skärpa. Bilderna blir naturliga.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 25W. Batteriet laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
Man kan vara mycket nöjd med batteriets batteritid som lätt gick in på en andra dag på en laddning.
Samsung Galaxy A52 4G erbjuder precis tillräckligt med premiumfunktioner till en lägre kostnad för att få användare att tänka efter två gånger ifall de ska beställa en konkurrerande mobiltefon i övre mellansegmentet istället. Denna smartphone blir helt enkelt ett utmärkt alternativ att fundera på när man ska välja en ny mobiltelefon och inte vill eller kan spendera vad en flaggskepps mobil kostar.
prestanda och batteritid är mycket solida för priset.
Mitt ständiga råd när man tänker skaffa sig en ny smartphone är att undvika att beställa sin nya mobiltefon på impuls. Läs alltid på innan och jämför olika mobiltelefoner inom din budget för att undvika felköp och för att försöka få bästa möjliga mobiltelefon för de pengar man kan spendera.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.