Nothing Ear 1

Nothing Ear 1 är trådlösa hörlurar som kommer i ett litet, tvålstort paket som innehåller allt man. Små och stora öronpropps storlekar för att passa just dina öron,, en USB Typ C laddningskabel samt den rundade, fyrkantiga, genomskinliga laddningsbox som innehåller själva hörlurarna. Laddninsboxen är platt och fyrkantig med rundade kanter.
Både hörlurarna och boxen har en unik transparent design, som visar öronpropparnas och laddningsfodralets inre komponenter.
Bortsett då från den vita sektion som sträcker sig in mot öronen.
Hörlurarna har också varsin färgmärkning och det finns samma markeringar inne i laddboxen. Dessa indikerar vilken öronsnäcka som ska placeras var när de laddas inne i fodralet. 
Nothing Ear 1 ser mestadels ut som många andra trådlösa hörlurar men med en lite mer unik stil och kanske räcker det för att locka intresserade köpare. Design är viktigt för många personer inklusive mig själv men jag väljer inte design framför kvalitet och funktion. Det viktigaste är vad produkten levererar i form av prestanda, funktioner och kvalitet. Enligt min uppfattning har Carl Pei lyckats få fram en överlag bra första produkt från sitt nystartade företag Nothing.

Nothing Ear 1 har när det gäller själva ljudet ett mer balanserad ljud istället för det bastunga ljud som många av oss föredrar. Det betyder dock inte att Nothing Ear 1 har en dålig ljudkvalitet. Med standardinställningarna blir musiken från dessa trådlösa hörlurar tydligt, skarpt och tillräckligt djup för att skilja alla sångers toppar och dalar. Ljudet är välbalanserat och passar en mängd olika musikgenrer.
Det här är inte hörlurar som duger för audiofiler vilka ju är personer som ställer extremt hög krav på ljudkvalitet men de är mycket lämpliga för oss med inte fullt så höga krav. De duger gott och väl för att gå runt ute i samhället samtidigt som man lyssnar på musik och podcaster.
Man har möjlighet att styra uppspelningen genom att dubbel trycka, trippeltrycka och svepa på en av knopparnas yta. Dessutom kan hörlurarna automatiskt spela/pausa musik när du sätter på knopparna eller tar ut någon av dem ur örat.
Mikrofonkvaliteten är tyvärr mindre imponerande. När du tar emot samtal i ditt hem är ljudnivån helt okej men den man talar med kan klaga över att de inte kan höra dig om jag använder dem för samtal ute på bullriga gator. Om du tar många samtal medan du är ute och omkring är de kanske inte det bästa valet för dig.
Nothing Ear 1 är bekväma att använda under långa perioder, vilket är mer än jag kan säga för många and trådlösa hörlurar. Passformen i öronen är utmärkt och de är otroligt lätta, vilket betyder att de är mycket bekväma att ha i öronen i flera timmar. Det är perfekt för mig som använder hörlurar när jag tar längre promenader med hunden och när jag lyssnar på musik eller podcasts samtidigt som jag arbetar.
Enligt tillverkaren Nothing bör du få 4 timmars batteritid med Active Noice Cancelation påslagen och 5,7 timmar med funktionen avstängt. Det är en godkänd batteritid med tanke på att de inbyggda batterierna är så pass små som de är för att få plats i hörlurarnas chassi.
Det finns en USB Typ C port för laddning vilket är mycket praktiskt eftersom de flesta människor idag använder mobiltelefoner med samma sorts port och det medför att man kan använda samma laddare som man redan laddar sin mobiltelefon med. Man får också snabb trådlös laddning vilket är en fantastisk fördel.
Detta är väldigt bra hörlurar överlag för rätt typ av användare men det kan finnas andra alternativ som är bättre för ungefär samma kostnad än Nothing Ear 1 när det gäller ljudkvaliteten. 
Som vanligt bör man inte handla på impuls utan att först läsa på och jämföra de olika alternativ som finns tillgängliga. Man vill ju få bästa möjliga, i det här fallet hörlurar för de pengar man är villig att spendera. Ett par Nothing Ear 1 hörlurar kostar 1190 kronor så de är inte riktigt billiga men samtidigt är de inte dyra heller. 
Framtiden får utvisa hur många exemplar av Nothing Ear 1 hörlurar tillverkaren Nothing lyckas sälja för det är tyvärr så att märket har den stora nackdelen att vara helt okänd för allmänheten. Det finns många människor som vägrar beställa någon som helst teknik produkt från en tillverkare de inte känner till. Se bara på OnePlus som är en mobiltillverkare som har funnits sedan 2013 men som fortfarande är relativt okända utanför den klick människor som är mer tekniskt kunniga och intresserade av teknik.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.