DC Worlds Collide

DC Worlds Collide är ett helt nytt, kommande  mobilspel som går ut på att samla på sig och träna olika superhjältar eller superskurkar från DC serier för att använda i episka strider. I spelet finns ett fantastiskt utbud av mer än 75 karaktärer som inkluderar favoriter som Batman, Stålmannen, Joker, Harley Quinn och många fler.
Man kommer att få sätta ihop ett team av sina favoritsuperhjältar från franchisen och gå in i massor av strider. Målet för spelarna är att bekämpa det onda och skydda mänskligheten samtidigt som de provar olika förmågor och speciella kombinationer av karaktärerna. Var och en av dessa karaktärer erbjuder unika förmågor vilket medför att man kommer att behöva attackera alla fiender effektivt och strategiskt för att vinna varje turbaserad strid.
Handlingen berättar att medlemmarna i Crime Syndicate har invaderat jorden. Spelarna måste stå upp och slåss mot dem tillsammans med några av DC:s mest kraftfulla och ikoniska karaktärer.

Kampsystemet i spelet är uppenbart gjort för att vara så enkelt som möjligt. Spelaren samlar på sig olika hjältar, uppgraderar dessa och sätter ihop ett team hjältar som skiljer sig i sina speciella färdigheter och egenskaper. Dessa ska helst komplettera varandra på ett så bra sätt som möjligt för att underlätta striderna så det finns ett visst mått av strategiskt tänkande när man spelar DC Worlds Collide.
I efterhand som man spelar samlar man på sig  nya hjältar och resurser.
Spelarna kommer att kunna bilda ett lag med 3 karaktärer och målet är att besegra motståndar laget. Spelet kommer med ett automatiskt system som gör spelet bekvämare. Men innan man spelar kan man  byta ut spelkaraktärer. 
Förutom att endast strida mot andra kommer man vara upptagen med konstruktionen av en bas. Spelaren måste bygga sin bas från grunden, samla resurser för att stärka sitt team av DC:s ikoniska karaktärer och skydda basen mot inkräktare. Spelet kommer också att innehålla spännande DC berättelser tillsammans med actionfyllda interaktioner mellan DC:s oförglömliga Super Heroes och Super-Villains.
DC Worlds Collide innehåller berättelseläge, specialuppdrag, temahändelser, PVP (spelare vs spelare) och samarbetslägen.
Detta mobilspel verkar vara en mycket tilltalande titel för fans av DC-serier och superhjältespel i allmänhet. Det kommer säkerligen att ge en autentisk DC-upplevelse för fans tack vare dess officiella licensiering. För andra ser DC Worlds Collide ut att vara ett visuellt attraktivt och underhållande alternativ. Nackdelen är nog att spelet kan bli lite tråkigt i längden på grund av att själva striderna sker automatiskt. Jag personligen föredrar att styra mina spelkaraktärer helt själv men det är helt enkelt endast en fråga om personlig smak.
Förhoppningsvis släpps spelet snart till Android och iOS och vi får hoppas att det också når oss här i Sverige. Alla mobilspel lanseras inte här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?