Osom OV1

Essential mobiltillverkaren som en gång startades upp av Andy Rubin, den ursprungliga skaparen av operativsystemet Android har upphört att existera men resten av teamet bakom kult mobilen Essential PH-1 är inte klara än.
Essential anställde många begåvade människor, vilket kanske var den sorgligaste delen av företagets korta levnad. 
När företaget lades ner 2020 hade det bara lanserat en enda smartphone, Essential PH-1 (Essential Phone).
Men många medlemmar i det teamet har anställts på ett nytt företag, OSOM Products startat upp av Jason Keats som tidigare var chef hos Essential. Företaget har äntligen erbjuder en första titt på sin kommande mobiltefon Osom OV1.
Displayen bör som vanligt vara stor med tunna ramar runt om.
Baksidan av denna smartphone ser ut att vara täckt av glas och ramen är gjord av metall med antennlinjer synliga på sidorna. Denna design har inte slutförts ännu, så det finns en chans att den slutliga produkten kan se lite annorlunda ut.
Mobilelefonen har en bakåtvänd fingeravtrycksläsare och dubbla kameralinser på baksidan.

Designchefen på Essential är också en del av OSOM teamet och Osom OV1 anses ha en design som på en hel del sätt liknar Essential PH-1. Systemet verkar också vara intressant eftersom man har för avsikt att hålla användargränssnittet nära ett rent Android. Återigen liknande Essential Phone men med ett stort fokus på mobil säkerhet eftersom tillverkaren vill ge användarna mer kontroll över sin data. Man får som användare detaljerade rapporter om vilken information som nås. Målet är att erbjuda realtidsrapporter om vilka appar som kommer åt information från din smartphone.
OSOM OV1 kommer att ha ett Android system som erbjuder integritetsindikatorer som är 100 gånger kraftfullare än vad Android redan har inbyggt.
Specifikationerna har inte avslöjats ännu  och man vet inte mer än att man kommer att använda sig av en topp processor från Qualcomm. Men enligt uppgift kommer den att vara en kraftfull flaggskepps mobil så jag personligen gissar att den kommer att ha en åttakärnig Snapdragon 860 processor eller en Snapdragon 870 processor. Jag misstänker att det är någon av dessa på grund av att de är billigare topp processorer som medför att en mobiltillverkare kan hålla nere priset på sin produkt. RAM minnet bör minst ligga på 6 GB och internminnet bör vara på 128 GB för att Osom OV1 ska kunna konkurrera med andra flaggskepps mobiler på marknaden. 
OSOM OV1 planeras att presenteras på  MWC (Mobile World Congress) i februari och  kommer att finnas tillgänglig att beställa någon gång under sommaren. 
När den väl har släppts förväntas OSOM OV1 vara tillgänglig att köpa i USA, Kanada och utvalda europeiska länder. Telefonen kommer att säljas olåst precis som OnePlus brukade göra i början.
Det här är en väldigt intressant smartphone som jag ser fram emot att få mer information om efter att den officiellt har presenterats och jag kommer definitivt att lägga upp ett nytt blogginlägg då. 
Vi får hoppas att den lyckas nå ut till allmänheten mycket bättre än Essential PH-1 lyckades med när den kom ut 2017. Den var en fantastisk smartphone som tyvärr trots ett stort intresse från media inte alls nådde upp till några högre försäljningssiffror.  
Enligt min mening är folk allt för dåligt pålästa när det gäller mobiltefoner och beställer därför endast de mobiltefoner som har störst marknadsförings budget. Man missar därmed de riktig pärlorna som erbjuder väldigt mycket mobiltefon för pengarna. Många har också den tråkiga inställningen att ifall man inte känner till ett mobilmärke måste det betyda att det är en dålig mobiltefon vilket naturligtvis inte alltid är fallet.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?