Flaggskepps dödare 2021.

Man behöver inte spendera 10 000 kronor eller nästan 700 kronor i månaden för att få ut en flaggskepps upplevelse ur sin smartphone. Det finns gott om så kallade flaggskepps dödare tillgängliga till ett betydligt billigare pris, komplett med en kraftfull processor, mycket RAM minne och internminne samt en mer premium design.
Men de saknar ofta en del funktioner som finns hoss dyrare toppmobiler som vattentäthet, zoom kameror och trådlös laddning. Huruvida avvägningen är värd det eller inte beror på personliga preferenser.
Man kan hävda att flaggskepps dödarna täcker allt man behöver som hardcore användare från en mobiltelefon men det finns alltid något kvar att kompromissa med. Vi som verkligen behöver en väldigt kraftfull processor som klarar av att driva även de mest tekniskt krävande mobilspelen på de högsta grafiska inställningarna kan klara oss utmärkt med en flaggskepps dödare. 
För att finna dessa så kallade flaggskepps dödare måste man vara påläst och veta vad man ska kolla efter och det är det tyvärr långt ifrån alla som vet i nuläget.

För att en mobiltillverkare ska kunna producera en billigare toppmobil krävs naturligtvis en del kompromisser och kamerakvaliteten är i många fall vara ett av de områden som skiljer de dyra flaggskepps mobilerna från resten. Kompromisserna är dock ofta värda det eftersom man får något mycket bra till en mer överkomlig kostnad.
Topp prestanda till halva priset jämfört med de absoluta toppmobilerna. Varför skulle man inte bli intresserad?
Jag ger här nedanför några exempel på nyare smartphones vilka är fantastiska alternativ för dem som inte är villiga att spendera mycket pengar i månaden för att kunna äga en toppmobil men som ändå uppskattar prestanda i toppklass.
Många av de här mobiltelefonerna säljs inte via abonnemang så det är enklast att beställa dem och betala hela kostnaden direkt. Det krävs alltså att man har sparat ihop tillräckligt med pengar för att köpa dem direkt utan någon månatlig avbetalning.

Poco X3 Pro

Realme GT 5G

OnePlus 8T

Samsung Galaxy S20 FE

Poco F3

Xiaomi Mi 11i

ZTE Axon 30








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?