Poco F3

Poco F3 är en billigare mobiltelefon som ger det mesta en mycket dyrare flaggskepps mobil har att erbjuda och det har alltid varit tanken bakom begreppet " flaggskepps dödare ".
Det finns utrymme på marknaden som Poco F3 glatt fyller på samma sätt som OnePlus brukade göra innan prisinflationen gjorde dem nästan lika dyra som alla andra toppmobiler på marknaden.
Även om Poco F3 inte har den avancerade Qualcomm Snapdragon 888 processorn  erbjuder den verkligen betydligt mer än man kan förvänta sig när man ser priset på denna smartphone.
En stor display dominerar framsidan av mobilen med tunna ramar runt om. I ett runt hål i det övre hörnet av displayen sitter en framåtriktad kaneralins  och en fingeravtrycksläsare är inbyggd i Powerknappen  på höger långsida.
Poco F3 har i övrigt den vanliga moderna telefondesignen bestående av en plastram inklämd mellan glaskikt på framsidan och baksidan.
Telefonen har stereo högtalare men saknar hörlursuttag och här finns en IP-53 Certifiering som innebär att den här mobiltelefonen tål lättare regnstänk men inte mer än så.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Det är en fantastisk display för att till exempel spela mobilspel på tack vare skärpan och detaljrikedomen. 
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 870 processor på 3,2 GHz vilket är en typ av processor med topp prestanda och det betyder att allt flyter på praktiskt taget lika snabbt som om du använde en dyr flaggskepps mobil. Att starta och spela AAA mobilspel går som en dans och att bläddra i menyerna ger en nästan omedelbar respons.
Grundutförandet av denna smartphone har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Man får klara sig med det som finns i telefonen från början.
Som ofta är fallet existerar flera andra varianter av samma mobiltefon. Den ena har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och den andra har ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB. Att det ofta finns flera olika versioner av samma mobiltefon är en detalj som många konsumenter tråkigt nog ofta missar vilket kan leda till felköp. Om man enbart tittar på modell och pris utan att jämföra specifikationerna riskerar man att beställa en sämre variant. Var alltid en medveten konsument.
Selfie kameran i fronten är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och LED blixt. Kamerorna är fullt kapabla till att ta fina bilder men de når inte upp till den högsta nivån.
Batteriet är på 4520 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W vilket medför att batteriet kan laddas helt fullt på femtio minuter.
Batteritiden är bra hos Poco F3 som kan stå emot en dags intensiv användning utan problem. 
Som vanligt när det kommer till den här sortens mobiltelefoner har en del 
kompromisser gjorts för att nå det lägre priset. Man måste nöja sig med en plastram snarare än en av metall, det finns ingen trådlös laddning och man får inte den allra bästa kamerakvaliteten men det kan det vara värt när priset är så överkomligt. Poco F3 kostar 4500 kronor och det är ett väldigt bra pris att betala för en toppmobil som oftast kostar dubbelt så mycket. Ett ännu billigare alternativ är Poco X3 Pro
Handla aldrig någonsin en ny mobiltelefon på impuls utan att först läsa på lite innan du bestämmer dig. Läs recensioner och jämför pris och specifikationer så att du vet exakt vad du får för pengarna du spenderar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?