Motorola Edge X30

Motorola Moto Edge X30 har precis lanserats i mobiltillverkarens hemland Kina. Mobiltelefonen är visserligen begränsad till Kina för tillfället men Motorola Edge X30 kommer sannolikt att lanseras i resten av världen i januari. Möjligen under ett annat namn.
Det existerar två olika modeller av Motorola Edge X30 och den vanliga versionen får en standard håltagning för den framåtvända kameran. Däremot tar specialutgåvan bort hålet helt till förmån för en kamera under displayens yta.
Moto Edge X30 får ingen fingeravtrycksläsare under displayens yta utan väljer istället en sidomonterad sensor vilken är integrerad i Powerknappen. 
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan täcks av flera lager glas. Hörnen och kanterna ser ut att vara avrundade på ett tjusigt sätt.
Den har stereo högtalare och det i kombination med den stora skarpa displayen och den kraftfulla processorn gör den här mobiltelefonen till en ultimat multimedia enhet. Lämplig för filmkonsumtion och mobilt spelande.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 393 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz så allt flyter på extremt väl både när man bläddrar i menyer, surfar på nätet och spelar mobilspel.
Moto Edge X30 är speciell genom att det är den första mobiltefonen som använder den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 1 processorn på 3 GHz. Efterföljaren till Snapdragon 888. Denna färska processor är för närvarande den snabbaste mobil processorn som finns tillgänglig för mobiltelefoner. Den nya processorn ger en prestandaökning på tjugo procent jämfört med föregående generation av processor.
RAM minnet hos basmodellen är på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och ett minneskort är också möjligt att sätta in i mobilen ifall man vill utöka minneskapaciteten ytterligare.
Det finns som ofta är fallet fler, bättre varianter av samma smartphone. Detta är tyvärr något som många konsumenter inte har insett vilket faktiskt kan leda till felköp. 
Den ena varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Den främre kameralinsen är på 60 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter på baksidan tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Den övergripande kamerakvaliteten bör vara åtminstone hyfsat bra men på grund av att Motorola Edge X30 inte har lanserats utanför Kina är det egentligen få som faktiskt har fått möjlighet att testa den här mobiltelefonen.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 68W som medför att den laddar hundra procent fullt på trettiofem minuter. Det stora batteriet i kombination med snabbladdningen ger en fantastisk batteritid som när batteriet väl blir tömt laddas upp fort igen. 
Motorola Edge X30 verkar vara en väldigt bra toppmobil och framtiden får utvisa ifall den verkligen kommer att lanseras här i Sverige. Långt ifrån alla mobiltelefoner som tillverkas säljs officiellt här. 
Enligt vissa uppgifter kostar den här mobilen från 420 Euro vilket motsvarar ungefär 4300 kronor exklusive moms och med moms hamnar man i så fall runt 5400 kronor. Om man lyckas nå det priset skulle denna smartphone helt klart vara ett mycket konkurrenskraftigt pris och därmed skulle den passa oss som vill ha mycket mobil för pengarna. Men det är självklart att ifall man vill ha mycket mobil för pengarna måste man vara påläst och veta vad man tittar på. Allt för många människor beställer sina mobiltefoner mer eller mindre på impuls utan att först läsa på och jämföra de alternativ som finns. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?