Huawei P50 Pocket

Huawei har officiellt tillkännagett P50 Pocket, en hopfällbar smartphone med clamshell design som har en cirkulär 1 tums yttre display för snabb åtkomst till aviseringar och annan information.
Liksom den vanliga Huawei P50 har den  ganska distinkta cirklar på ena sidan (hos Huawei P50 på baksidan men här i fronten). En av dessa cirklar är den främre displayen medans den andra cirkeln är kameramodulen.
Huaweis vikbara mobiltelefon har ett mönstrat yttre och det existerar också en mer vanlig svart/grå modell.
Var och en av cirklarna har en matchande aluminiumram med polerade ringar och den svarta/grå modellen har en mer matt grå färg.
Huawei P50 Pocket har en ny gångjärns konstruktion som leder till ett minimalt  mellanrum mellan displayerna när de är hopfällda.

Den mindre runda displayen är på 1,04 tum med 340×340 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 328 ppi (pixlar per tum).
Uppvikt har Huawei P50 Pocket en 6,9 tums display med 1188 x 2790 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 442 ppi (pixlar per tum) med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Det finns en sidomonterad fingeravtrycksläsare integrerad i strömknappen. Displayen har ett bildförhållande på 21:9 så den är mer långsmal än många andra mobiltelefoner idag.
Huawei P50 Pocket har den kraftfulla topp processorern Snapdragon 888 på 2,84 GHz under chassit vilket garanterar snabbhet och effektivitet under daglig användning. Att spela tekniskt krävande mobilspel blir en fantastisk upplevelse med den här mobilen.
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB med plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand. Den bästa varianten har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
När det gäller den runda framåtriktade displayen kan den förutom att visa aviseringar eller tid och datum låta användaren styra den  musik man lyssnar på.
När man använder sin smartphone för att navigera i en ny stad kommer displayen att visa diskreta anvisningar, snarare än att tvinga dig att öppna den stora huvudskärmen för att man ska kunna navigera.
Med den här typen av konstruktion får man fördelen med att ha en kompakt mobiltefon som när man behöver det kan bli lika stor som en vanlig, modern smartphone.
Under den cirkulära sekundära displayen sitter tre bakåtvända kameralinser på 40 Megapixlar (vidvinkel lins),  13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och 32 Megapixlar (telefotolins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus och LED blixt.
Dessa kameror sägs kunna fånga mer färg och fler detaljer vilka är osynliga för det mänskliga ögat.
Selfie kameran på 10,7 Megapixlar är placerad i ett runt hål i den uppvikta displayens överkant.
Huawei P50 Pocket drivs av ett 4000 mAh batteri som stöder upp till 40W snabbladdning.
Operativsystemet är Huaweis helt egna operativsystem Harmony OS 2.0 och det är ett helt nytt system som tillverkaren har tagit fram som ett sätt att komma ifrån en del av de problem som har uppstått efter att Huawei har hamnat på Entity List (svartlistats).
Huawei P50 Pocket kommer att lanseras i Kina men mobiltillverkaren Huawei har ännu inte officiellt meddelat att den kommer att lanseras på den västerländska marknaden. Detta på grund av de amerikanska sanktionerna (vilket innebär att Huawei inte kan använda teknologi som Googles Android tjänster)och det innebär att Huawei P50 Pocket inte kommer att kunna bli någon storsäljare utanför tillverkarens hemland Kina.
Prismässigt ligger Huawei P50 Pocket på från 1250 Euro vilket motsvarar ungefär 12 820 kronor exklusive moms. Den här mobiltelefonen är alltså inte direkt billig och den kommer dessutom med en hel del problem precis som alla andra nyare mobiltefoner från samma tillverkare. Huawei var före svartlistningen på väg att bli den absolut största mobiltillverkaren i världen men det ändrades nästan direkt efter svartlistningen. Huawei säljer numera extremt få exemplar av sina smartphones utanför Kina och det ser tyvärr inte ut att ändras inom överskådlig framtid. Det är synd eftersom de tillverkar väldigt bra mobiltefoner och det faktum att det finns fler mobilmärken ökar alternativen för oss konsumenter. Dessutom leder konkurrens till lägre priser.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?