Poco X3 Pro

Poco X3 Pro är framtagen för gamers eller avancerade användare med en tight budget, med flaggskepps processor i en av de billigaste telefonerna på marknaden. Den här mobilen har den mest kraftfulla processorn i det här prissegmentet.
Displayen är stor med ett i överkant centralt placerat hål för selfie kameran. Ramarna har den tunnhet man kan förvänta sig från sin mobiltelefon i den här prisklassen. 
Baksidan av Xiaomi Poco X3 Pro är konstruerad för att se ut som remsor av matt och glänsande glas men bakstycket är dock helt i plast.
Plast baksidan har en blank racingrand som löper rakt igenom mitten, flankerad av matta remsor på vardera sida.
Det finns en mycket stor "Poco"-logotyp tryckt på lagret under bakstycket och det drar ner intrycket av telefonens design något. Att det finns en stor text på baksidan är en mindre nackdel men då de flesta användare ändå brukar använda ett mobilfodral spelar det en mindre roll.
Fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsida snarare än en under displayens yta men den fungerar bra och låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.
Xiaomi Poco X3 Pro är en stor smartphone, och den är också relativt tung med en vikt på 215 gram. En orsak till att den väger så mycket är det stora, inbyggda batteriet som är en av flera fördelar med den här mobiltelefonen. 
Du får ett hörlursuttag, och det finns stereohögtalare med bra maxvolym och tillräckligt skarpt och tydlig ljud för att göra oss användare mer än nöjda.
Poco X3 Pro har förutom stereo högtalare och ett hörlursuttag dessutom en IP-53 Certifiering som innebär att den tål lättare regnstänk.

Displayen är en LCD display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Displayen är ljus och skarp, med livfulla färger. Den ganska stora display storleken ger dig omedelbart känslan att den är gjord för spel, video och andra saker som många skulle uppskatta. Det är en anständig display för priset men den håller inte samma höga kvalitet som hos till exempel en Samsung Galaxy S21 vilken erbjuder en skarpare display med bättre kontrast och ljusstyrka.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB och minnesmängden är möjlig att utöka eftersom det finns plats för ett minneskort. 
Den bästa varianten av denna smartphone har ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB.
Under chassit av plast sitter en åttakärnig Snapdragon 860 processor på 2,96 GHz och detta är en uppgradering av Snapdragon 855 som är den topp processor som drev de flesta av de största flaggskeppstelefonerna 2019.
Men även processorer baserade på äldre flaggskepps processorer är kraftfullare än de som sitter i dagens mobiltefoner i mellansegmentet.
Poco X3 Pro är lite av en flaggskepps dödare med sitt tokbilliga pris men för att lyckas med det behövs vissa kompromisser. 
Nedskärningarna som Xiaomi gjorde för att rymma en kraftfull processor till ett lågt pris märks mest när det gäller Poco X3 Pros kameror.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Kamerakvaliteten är okej men inte mycket mer än så. Kamerorna är det till att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden men det blir värre under sämre ljusförhållanden.
Det är i svagt ljus som huvudkameran visar sina begränsningar med urtvättade färger och minskad detaljrikedom och skärpa.
Om du är en person som oftast spelar mobilspel och tittar på streamad film eller YouTube videos men sällan tar bilder duger den här mobiltelefonen perfekt. Ifall du är en person som ofta tar bilder med din smartphone och som därför har högre krav på kvalitet bör du välja ett annat, dyrare alternativ.
Batteriet på 5160 mAh räcker en hel dag och lite till. Batteriet har stöd för snabbladdning på 33W som medför att batteriet laddas femtio procent fullt på trettio minuter.
Basmodellen av denna mobiltefon kostar endast 2290 kronor och för de pengarna får man otroligt mycket mobil. Normalt i den prisklassen får man en hyfsat kraftfull budgetmobil i övre mellansegmentet men här får man istället flaggskepps prestanda till samma kostnad.
Xiaomi Poco X3 Pro är den bästa speltelefonen du kan få för pengarna när det här blogginlägget publicerades. Mobilen har imponerande kraft, ett stort batteri som håller igång mobiltelefonen under längre spelperioder, en stor och skarp display men kamerakvaliteten ligger inte på den absoluta toppen.
Folk borde vara mer intresserad av Poco X3 Pro men jag upplever inte att så är fallet. Som vanligt har den stora massan av människor inte alls någon koll på sådana här saker. Det är synd eftersom man därmed missar de alternativ som finns där ute. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.