Xiaomi Redmi 10

Redmi 10 är en del av Xiaomis budgetlinje för smartphones och det är en 
mycket konkurrenskraftig budgetmobil i mellansegmentet som kan köpas för mindre än 2000 kronor.
Displayen är stor med ett runt hål längst upp i övre delen av displayen. Ramarna runt displayen är relativt tunna men utan att vara lika tunna som de är hos de fyra flaggskepps mobilerna.
Baksidan av mobilen är gjord av plast som imiterar frostat glas och har någon form av subtil gradient. Chassit är mycket välbyggt och har ett utseende och känsla av högre kvalitet än vad priset antyder.
Kameramodulen är ganska uttalad och sticker ut precis tillräckligt för att telefonen ska vingla när den placeras på ett bord eller någon annan plan yta.
Fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsida och är integrerad i Powerknappen. Den sitter alltså inte under displayens yta eller på mobilens baksida vilket jag personligen föredrar. Men det är helt en fråga om personlig smak och har ingenting med själva funktionen att göra.
Telefonen har stereo högtalare och hörlurduttag och ljudet har 24 bitars ljud på 192kHz.

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 405 ppi (pixlar per tum).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3 som visserligen är ett bra skyddsglas men som vid det här laget är flera år gammal.
Bilduppdaterings frekvens ligger på 90Hz och det är bättre än standard som ligger på 60Hz.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio G88 processor på 2 GHz och det är en någorlunda kraftfull processor i mellansegmentet. Xiaomi Redmi 10 har en processor som inte kommer inte att konkurrera med de extremt kraftfulla topp processorerna men den behöver eller har inte för avsikt att göra det. Istället kan den leverera tillförlitligt jämn prestanda för att utföra de allra flesta uppgifter som den genomsnittliga användaren kommer att behöva av sin smartphone.
Grundmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 64 GB med plats för ett minneskort för att kunna utöka minneskapaciteten ytterligare ifall man skulle vilja det.
Det existerar även två bättre versioner av samma smartphone. Den ena har samma mängd RAM minne men ett internminne på 128 GB och den allra bästa varianten har ett RAM minne på 6 GB samt ett internminne på 128 GB.
Att det brukar finnas flera olika versioner av samma mobiltefon missas tyvärr av många och det leder ofta till felköp. Om man felaktigt tror att det endast existerar en variant kan det lätt leda till att man när man beställer sin mobiltelefon jämför priset och beställer sin mobil från en butik där man tror att den är billigare. Risken är att man helt enkelt har beställt den sämre varianten och att den som kostade mer var en bättre variant.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Så länge det finns tillräckligt med ljus tar huvudkameran ganska skarpa och detaljerade bilder. Däremot ser färgerna matta ut. 
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 18W. 
Det här är ett helt okej budget alternativ som duger gott och väl för de flesta användare men försök att beställa någon av varianterna med mer inbyggt minne. Basmodellens internminne är nämligen på gränsen till för lite så det kommer att fyllas upp på kort tid vilket leder till irriterande problem längre fram. Fatta alltid ett genomtänkt beslut och undvik att beställa en mobiltelefon på ren impuls. Jämför de olika alternativ som ligger inom din budget och satsa på att beställa bästa möjliga mobiltelefon för de pengar du kan spendera. Detta blir ännu viktigare när man ska skaffa en billig mobiltelefon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?