Oppo Find X2 Pro

Det existerar betydligt fler mobilmärken än vad som faktiskt säljs här i Sverige och kinesiska Oppo är en av dessa tillverkare.
Oppo Find X2 Pro är en av dessa och den är till hundra procent en flaggskepps mobil. Designen, kamerasystemet, prestandan och funktionerna kombineras för att göra mobiltefonen till en av de bästa telefonerna på marknaden
Den har en stor display vars kanter på långsidorna böjer över kanterna.
Selfiekameran sitter i ett hål i den övre vänstra sidan av displayen.
Ramarna runt displayen är minimala, med bara den minsta antydan till ett "haka"-område nedanför displayen
Det sitter en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen och den fungerar mycket bra. Den låser upp mobilen snabbt och korrekt.
Oppo X3 Pro kommer i två olika designer varav den ena har en konstläder finish och den andra har en keramisk finish.
Det sitter en avlång rektangulär kameramodul på baksidans övre vänstra hörn.
Denna smartphone har stereo högtalare vilket alltid är en fördel när man spelar mobilspel, tittar på streamad film eller lyssnar på musik.

Displayen av typen AMOLED är på 6,7 tum med 1440×3168 pixlar och har en pixeltäthet på 513 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 6.
Detta är en mycket bra display med fantastisk färgåtergivning, skarphet och kontrast.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz vilket gör att den här mobiltelefonen enkelt är en av de snabbaste telefonerna på marknaden. Det rör sig dock inte om den färskare topp processorn Snapdragon 888 men den ligger inte långt ifrån. Den kommer inte att ge dig något att oroa dig för när det kommer till prestanda. Appar öppnas omedelbart med noll fördröjning och att spela tekniskt krävande mobilspel fungerar optimalt. 
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 512 GB istället. Ingen av dessa varianter har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. 
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (periskop telefoto lins) samt ytterligare en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, laser autofokus och optisk bildstabilisator.
Oppo Find X2 Pros kameror är av hög kvalitet. De bilder man tar ser skarpa ut förutsatt att dina händer är stadiga. Det finns gott om skarphet och detaljer samtidigt som färgerna är naturliga.
Batteriet är på 4260 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W som medför att batteriet kan laddas helt fullt på trettioåtta minuter. Vid lättare användning kommer batteriet att ge användaren minst en dag på en laddning men om du är en typ av användare som är gärna spelar mer tekniskt avancerade mobilspel som till exempel PUBG:New State töms batteriet naturligtvis betydligt snabbare.
Det faktum att det finns så otroligt många mobilmärken som inte säljs officiellt här i landet missas av många människor och en del känner inte ens till märken som säljs här. Det är synd eftersom man därmed missar de alternativ som finns. 










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.