OPPO Find N

Den kinesiska mobiltillverkaren Oppo har nu tagit fram sin första hopfällbara smartphone och den ser fantastisk ut. Nya Oppo Find N är mindre än den senaste Samsung Galaxy Fold och den har en bra konstruktion tack vare sitt egenutvecklade Flexion gångjärn.
Oppo Find N är märkbart kortare och bredare än Samsungs version och det ger verkliga fördelar när det kommer till att använda displayen i ihopvikt läge.
Det finns en metallram som löper runt både telefonens kanter och kameramodulen. Telefonen är gjord av metall och baksidan och fronten skyddas av Gorilla Glass Victus och denna smartphone är ihopvikt relativt kompakt vilket kan vara en positiv aspekt för en del personer. Det finns förstås alltid personer som föredrar lite mindre mobiltefoner och här får man som användare en mobil som är väldigt flexibel på så sätt att man i vissa situationer kan använda en kompakt mobiltefon och i andra situationer använda en stor. 
Mobiltelefonen har den här gången en fysisk fingeravtrycksläsare på den ena långsidan (sidan utan gångjärn) vilket ger den uppenbara fördelen att man kan låsa upp sin mobilelefon oavsett om den är öppen eller stängd.
Man blir imponerad av byggdkvaliteten och designen hos Oppo Find N. Den ligger lika bra i handen som de många, många andra flaggskepps mobilerna där ute.
Den har stereo högtalare men saknar hörlursuttag.

Ihopfälld får man en AMOLED display på 5,5 tums med ett bildförhållande på 18:9 som också gör den till en mer kompakt smartphone. Displayen har 988×1972 tum samt en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Uppfälld får man en betydligt större display på 7,1 tum med 1792×1920 pixlar och pixeltätheten landar på 370 ppi (pixlar per tum).
Processorn är den åttakärniga Snapdragon 888 processor som under 2021 har suttit i extremt många toppmobiler. Processorn är på 2,84 GHz och är fortfarande en av de mest kraftfulla på marknaden. Oppo Find N kan hantera produktivitetsfokuserade appar och tekniskt krävande mobilspel utan större bekymmer. Att spela mobilspel på en så stor display där man utnyttjar bildförhållandet till max blir naturligtvis en fantastisk upplevelse. Det blir ungefär som att spela mobilspel på en surfplatta.
Gångjärnets konstruktion gör att displayen kan hålla sig öppen i vilken vinkel som helst mellan 50 och 120 grader, och vikningen har testats och visat sig klara mer än 200 000 vikningar.
När man öppnar eller stänger telefonen kan man fortsätta i samma app som man har haft öppen oavsett om man flyttar till frontskärmen eller den interna huvuddisplayen.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Alla tre bakre kamero tar skarpa bilder i dagsljus och nattfotografering ger nästan lika  bra resultat. Vissa detaljer kan dock gå förlorade precis som hos vilken smartphone som helst.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W som medför att batteriet kan laddas femtifem procent fullt på trettio minuter.
Telefonen lanseras exklusivt i Kina även om Oppo har ögonen på en potentiell europeisk lansering vid ett senare tillfälle.
OPPO Find N har ett pris motsvarande 1650 dollar vilket motsvarar ungefär 15 100 kronor exklusive moms så detta är inte direkt en billig smartphone. 
Framtiden får utvisa ifall den här mobiltelefonen kommer att släppas officiellt här i Sverige men det är enligt min mening ganska osannolikt på grund av att Oppo aldrig någonsin tidigare har lanserat någon enda av sina tidigare lanseradede mobiltefoner här. Det är osäkert men absolut inte omöjligt. Någon gång kan ju bli den första.
Det kan ändå vara intressant att känna till vad som faktiskt finns där ute i världen. Långt ifrån alla mobiltelefoner som tillverkas säljs i Sverige. 







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?