Samsung Galaxy S20 FE ett år senare.

Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) var en enastående release för mobiltillverkaren Samsung 2020 och lyckades leverera en fantastisk kombination av ett attraktiva pris och ett väl avrundat specifikationsblad.
Samsung Galaxy S20 FE har varit ute i över ett år nu, men är den fortfarande värd att skaffa eller ska du vänta på Samsung Galaxy S21 FE?
Displayen är stor med relativt tunna ramar och under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp displayen snabbt och korrekt nästan varje gång. 
Telefonen har kanter av metall men bakstycket är konstruerat av matt plast som inte drar till sig fingeravtryck vilket är en fördel.
Mobiltelefonen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 Hz kallibrerade av AKG men saknar hörlursuttag. Bakstyckets kanter är lätt avrundade för att ge ett skönare grepp när man håller den i handen.
Galaxy S20 FE sparar inte in när det kommer till vattentålighet. Denna smartphone är IP-68 Certifierad vilket innebär att den klarar av att oavsiktligt tappas i vatten. 

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 407 ppi (pixlar per tum). Den här displayen är ganska färgstark med tydlig skarphet och kontrast.
Samsung Galaxy S20 FE håller fortfarande relativt bra när du tittar på specifikationerna.
Den billigare Exynos 990 varianten vi får i Sverige är inte lika kraftfull som Snapdragon 865 processorn som sitter i 5G modellen så jag rekommenderar att man satsar lite mer pengar och helt enkelt beställer den dyrare modellen eftersom man därmed får en mer effektiv och kraftfull processor. Men man bör ju veta att skillnaden mellan dessa två inte är gigantisk. Båda processorerna klarar av alla upptänkliga arbetsuppgifter med precision.
De som värdesätter en så smidig spelupplevelse över hela linjen som möjligt bör hålla utkik efter Snapdragon versionen.
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB och plats för ett minneskort saknas helt enligt så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. 
Det finns bättre varianter av samma smartphone. Bland annat finns en version med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Beställ med andra ord inte en mobiltelefon utan att titta på exakt vilken prestanda man får för pengarna för att en mobiltelefon ser ut att vara billigare i en annan butik behöver inte alltid vara sant. Den billigare mobilen kan vara en sämre variant av samma smartphone.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator, 3×Optisk zoom och LED blixt. Bildkvaliteten är mer än godkänd med gott om detaljer och klara färger men de är inte jämförbara med de bilder som kan tas med de dyrare toppmobilerna. 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 25W.
Det är fortfarande en utmärkt avancerad telefon med mycket att erbjuda för priset. Tänk bara på att Samsung i teorin borde släppa Galaxy S21 FE nästa år (2022) någon gång och uppföljaren kan eventuellt ge bättre valuta för pengarna. Ifall du redan äger en Samsung Galaxy S20 FE borde du vara extremt nöjd.
Det är verkligen en fantastisk telefon, och jag ser bara ingen anledning till varför du skulle byta ut den. De nyare telefonerna är bara mindre uppgraderingar. S20 FE kan köra vilken programvara som helst på ett fantastiskt sätt och mer med de senaste funktionerna. Om du vill ha mer för pengarna begär du för mycket.
Ifall du inte redan äger ett exemplar är den fortfarande väl värd att överväga.
Mobiltelefonen är bra men många alternativ är tillgängliga för närvarande till liknande pris. Man kan här nämna Xiaomi Mi 11i och OnePlus 8T vilka ligger inom samma prisklass. Det finns också ett ännu billigare alternativ i form av Poco X3 Pro som kostar ungefär hälften så mycket som de andra nämnda mobiltefonerna.
Naturligtvis finns det nackdelar med Samsung Galaxy S20 FE. Exynos modellen släpar efter sin Snapdragon motsvarighet, den glastiska baksidan ger en inte lika elegant design som en mobil med äkta glasbaksida och telefonens kamerakvalitet ligger inte på den absoluta toppen. Det existerar dyrare flaggskepps mobiler med bättre kamerakvalitet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?