Badlanders är grymt underskattat.

Badlanders som lanserades i Oktober 2020 påminner lite om ett vanligt battle royale spel till mobiltelefoner men är inte riktigt den typen av mobilspel.
Denna actionfylld looter shooter där man möter upp till 25 personer  är grymt underskattat och jag förstår faktiskt inte varför inte fler spelare detta spännande mobilspel.
Badlanders går ut på att pundra, döda och stjäla dina fallna motståndares saker och ta dig ut ur området med livet i behåll. Du kan antingen spela solo eller spela i ett lag med tre spelare och man kan välja spela i third person eller first person läget. Spelare får välja mellan tre spelkaraktärerer av vardera kön (totalt sex olika karaktärer). Antalet valbara spelkaraktärer är alldeles för lite enligt min åsikt men det kan mycket väl ändras med en senare uppdatering. Vi får helt enkelt hoppas på det.
De som har spelat battle royale spel tidigare kan enkelt förstå spelets mekanik. Likt i vanliga battle royale spel hittar man användbar loot i form av olika vapen, utrustningar och sånt i byggnader. Vissa delar av upplägget är desamma men det finns en stor skillnad och det är att fokus här är att plocka på sig värdefull loot och lämna banan med detta byte innan tidräknaren har räknat ner till noll.
Det existerar för tillfället tre olika banor. Shelter, Red Beach Foundation och Desert of Remains varav den sistnämnda är en ökenbana. Med mycket öppen terräng vilket innebär att den banan blir extra svår att klara av. 

Slutmålet är att nå en escape point och komma undan levande. Vad är då en escape point?
Så fort spelomgången startar finns det ett visst antal escape points som kan ses på kartan i displayens övre högra hörn.  Olika escape points har olika timers som låser upp flyktpunkten när det är dags. Välj därför tidigt ut vilken escape point som passar dig bäst. Under tiden kan du plundra närliggande byggnader och förbereda dig för strider mot andra spelare och bots. 
Man kan hitta massor av byte i stora byggnader men kom ihåg att man bara kan behålla en begränsad mängd av samma typ av saker så se till att hantera innehållet i din ryggsäck väl. Det är bättre att byta ut loot av ett lägre värde mot mer värdefull loot. Hitta gärna en nivå 3-ryggsäck eftersom dessa har plats för att lagra fler föremål.
När du är redo förflyttar du din spelkaraktär mot önskad flyktpunkt och väntar på att den ska låsas upp så att du kan komma undan helskinnad.
På din väg till flyktpunkten kan träffa på andra spelare som är på väg till samma flyktpunkt, så var försiktig och skjut ner dem innan de skjuter ner dig. När flyktpunkten har låsts upp behöver man stå i cirkeln och vänta i 15 sekunder för att lämna banan. Kom ihåg att du fortfarande kan bli dödad under tiden du tvingas att vänta så var på din vakt och ha koll på din omgivning.
Om din spelkaraktär blir dödad förlorar du allt byte som du har samlat på dig under matchen och det gör det hela extra spännande.
Du beslutar själv ifall du vill spela säkert och helt försöka undvika fienden och bara samla på sig byte och därefter bege sig till flyktpunkten eller att spela aggressivt, döda fiender och stjäla deras loot.
Direkt efter en spelomgång beräknar systemet värdet på de föremål man har plockat på sig och som man sedan kan sälja, byta eller modifiera. 
Det är även möjligt att köpa starkare utrustning med de spelpengar man har tjänat in och det hjälper dig i dina framtida strider.
Badlanders är verkligen ett mobilspel som är värt ett erkännande. Netease har gjort ett bra jobb med det här spelet.
Spelet må ha en del likheter med populära battle royale spel som PUBG: New State, Cyber Hunter och Garena Free Fire när det gäller grunderna men huvudkonceptet är ganska annorlunda och det är uppfriskande.
Om du ger spelet en chans är jag övertygad om att du likt mig själv kommer att njuta av denna fängslande looter shooter. Jag upplever Badlanders vara väldigt beroende framkallande och det är ett mycket bra betyg när det gäller spel.
Spelutvecklaren NetEase satsar för övrigt fortfarande på att utveckla spelet ytterligare och det släpps uppdateringar relativt regelbundet. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?