Redmi K50 Gaming Edition

Xiaomis undermärke Redmi har lanserat sin första smartphone i K50 familjen kallad Redmi K50 Gaming Edition. Det här är en modell som riktar sig mot hardcore gamers vilket namnet antyder. Den är komplett med magnetiska popup shoulder triggers för att assistera vid mobilspelande, ett inbyggt kylningssystem och Snapdragon 8 Gen 1 processor som driver det hela.
Designen hos den nya mobiltefonen kommer definitivt att tilltala gamers. Tjusiga färger på glaset på baksidan, de infällbara avtryckar knapparna på mobilens ena långsida och en fingeravtrycksläsare inbyggd i Powerknappen, aggressiv design av kameramodulen och tunna ramar runt den stora displayen  kommer att uppskattas av många.
Telefonen har en metallram som löper längs kanterna medan baksidan är gjord av glas.
Här finns stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz optimerat av JBL men det finns tyvärr inte något hörlursuttag vilket är en bra funktion att ha i en gaming mobil.
Xiaomi Redmi K50 Gaming kommer i färgerna blå, silver eller svart.

Redmi K50 Gaming Edition har en stor AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen är med andra ord skarp och tydlig samtidigt som dess storlek är ultimat för det arbete den är tänkt att utföra dagligen. Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus. Displayen har förstås en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz för att ge en smidigare upplevelse när man använder mobilen. Allt från att bläddra i menyerna och spela tekniskt krävande mobilspel går fantastiskt smidigt och lätt.
Topp processorn i form av en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 1 processor på 3 GHz  borde ge ett stort uppsving för spelande med tanke på den kraften och effektiviteten hos processorn. Förhoppningsvis ska Xiaomis kylteknik hjälpa till att bibehålla denna prestanda under längre spelsessioner. Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Värsting varianten har ett RAM minne på 12 GB samt ett internminne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort.
Det är mycket vanligt att mobiltelefoner lanseras i fler versioner än en och det är naturligtvis viktigt att känna till när man planerar att beställa en ny smartphone. Risken finns annars att man beställer "fel" variant av den valda mobiltefonen. Kolla därför alltid upp exakt vad det är som du faktiskt tänker beställa. Man kanske kan hitta samma modell men en bättre variant för nästan samma kostnad hos en annan butik.
Xiaomi Redmi K50 Gaming erbjuder som tidigare har nämnts fysiska magnetiska popup spelknappar som är monterade i vardera änden av den ena långsidan.
Dessa kan stuvas undan under chassit när de inte används, vilket ger en snyggare enhet när man inte spelar mobilspel.
Xiaomi har dessutom utvecklat ett helt nytt kylsystem med dubbla ångkammare (VC) för att hålla processorn nedkyld när telefonen arbetar hårt och länge. Den här mobilen har bland annat en kopparradiator placerad precis ovanpå processorn. Xiaomi använde också dubbla grafitskivor, rostfritt stål och andra material för att hålla nere höga temperaturer.
Kombinationen av en kraftfull flaggskepps processor, premium design och ett avancerat inbyggt kylningssystem kostar pengar för tillverkaren och därför behöver man minska kostnaderna för att få ner slutpriset på mobiltefonen. Ett av de områden man har sparat in på är kamerorna. 
Redmi K50 Gaming Edition har en huvudkameralins på  64 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar men denna smartphone saknar optisk bildstabilisering och laser autofokus. l fronten sitter en selfie kamera på 20 Megapixlar.
Redmi K50 Gaming är också utrustad med ett 4700 mAh batteri med stöd för snabbladdning på otroliga 120 W. Detta så att man kan spendera mindre tid på att ladda och mer tid på spelande.
Räkna med cirka 15 minuter för att få batteriet på 4700 mAh nästan fulladdat.
Ett eventuellt svenskt pris är ännu inte känt men denna smartphone kostar från 460 Euro och det motsvarar ungefär 4900 kronor exklusive moms. Med den prissättningen blir den här telefonen inte direkt billig och därför kan den få det tufft att konkurrera med vanliga flaggskepps mobiler inom samma prisklass.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?