Modern Combat Versus värt att spela 2022?



Oavsett om du är en casual eller en hardcore gamer kommer Modern Combat Versus att vara ett bra first person shooter multiplayer online mobilspel att spela 2022. 
Spelet är den sjätte titeln i den mobila Modern Combat serien och det har utvecklats av Gameloft Montreal. Detta mobilspel lanserades redan 2017 så det är ett ganska gammalt mobilspel vid det här laget men det är ett spel som fortfarande stöds av utvecklaren vilket märks på grund av att det fortfarande efter nästan fem år får uppdateringar. Varav den senaste uppdateringen släpptes 2021.
Modern Combat Versus har ett upplägg som är en blandning av Call of Duty, Overwatch och Valorant. 
Varje flerspelarstrid äger rum mellan två lag med fyra spelare, och målet är att fånga och hålla ett centralt område och döda alla motståndare som kommer i din väg.
Spelsystemet är väldigt förenklat för att ge spelaren strömlinjeformad action utan störande inslag. Skjutvapnen avlossas automatiskt när det riktas mot en fiende men om man vill sikta dubbeltrycker man på höger sida av sin smartphones display.
Tyvärr finns det inga sätt att hoppa eller huka sig i spelet så allt din valda spelkaraktär kan göra är att springa i den riktning du styr den. Varje bana har minst två zoner där man kan springa på väggen vilket indikeras av en rad med blinkande pilar. För att göra så måste man bara styra sin karaktär mot väggen med blinkande pilar så utförs åtgärden automatiskt.
Du kan ladda om vapen genom att klicka på ikonen för att ladda om i det nedre högra hörnet av displayen. Din agent kommer också automatiskt att ladda om när magasinet är tomt.

Varje agent har olika utseenden och egenskaper, samt en unik förmåga att aktivera när det behövs. Några exempel på speciella karaktärs egenskaper är skyddande energisköldar, detektionssensorer, extrautrustning och så vidare. Varje agent kan aktivera sin förmåga genom att trycka på en knapp i mitten av skärmen, vilket höjer deras chanser i strid.
Spelet låser upp agenter från en lista på tjugotre agenter och efter att de har låsts upp kan man fritt välja vilken karaktär man vill använda under en match och efter varje spelomgång tjänar man erfarenhetspoäng, spelpengar och de nu oundvikliga loot kistorna. Belöningarna kan användas för att uppgradera och med tiden låsa upp nya karaktärer att spela med. Att låsa upp karaktärer tar lång tid. 
Man får med andra ord inte direkt tillgång till allt i Modern Combat Versus och det är lite av en nackdel även om det inte är särskilt ovanligt när det kommer till mobilspel.
Man kan skapa eller gå med i en klan för att på detta sätt få kontakt med spelare från hela världen.
Vapenskjutandet känns ganska tungt och tillfredsställande, även om det kanske krävs för många skott för att döda en motståndare för min smak. Det kan ta ett helt magasin för att få en motståndare att falla, vilket tjänar till att göra att spelet känns kämpigt och tråkigt. Speciellt i början när man inte har hunnit spela är karaktärerna svaga både när det gäller hälsa och vapen. Hur kraftfulla vapnen är och hur tålig spelkaraktärerna är påverkas av de poäng man tjänar in under tiden som man spelar Modern Combat Versus. Det krävs helt enkelt en hel del grinding för att man till slut ska få en mer njutbar upplevelse när man spelar.
När spelet först lanserades i 2017 uppmuntrades spelaren alltid att spendera riktiga pengar för att påskynda saker och ting.  Nya karaktärer var bland annat möjliga att köpa och de var dyra. Själva upplägget var ganska osmakligt faktiskt. Men nu 2022 efter många välbehövliga uppdateringar har den typen av transaktioner tagits bort och det har i ett slag gjort Modern Combat Versus till ett väldigt bättre mobilspel. 
Modern Combat Versus står sig fortfarande väldigt bra och det märks inte att det är ett gammalt mobilspel när man spelar det. Grafiken imponerar och det existerar nyare mobilspel med betydligt sämre grafik. 
Att spela Modern Combat Versus nu 2022 är en fantastisk upplevelse och spelet är nu äntligen som det borde ha varit vid lanseringen 2017. Det passar perfekt vid situationer när man har en kort stund över på grund av att striderna är korta och intensiva med mycket adrenalin fylld action. Varje stridsomgång tar mellan tio till femton minuter. 
Detta är ett av de mobilspel jag själv oftast återkommer till. Jag spelar det en period och sedan upphör jag att spela i flera månader för att därefter återkomma igen.
Jag har tråkigt nog kommit till slutsatsen att det här spelet är på väg att dö eftersom spelarbasen är väldigt liten. De aktiva spelarna verkar inte vara så många och det är inte många YouTubers som faktiskt lägger upp nya spel videor angående spelet nu för tiden. Detta brukar nämligen vara en indikation på att ett spel inte längre är särskilt populärt.
Ge det ett försök eftersom mekaniken och grafiken fortfarande är bra. Om fler börjar att spela ökar kännedomen om spelet och vi undviker att servrarna stängs ner för alltid.


    

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?