Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra är precis som sin föregångare, den största telefonen i Samsungs Galaxy S sortiment.
Designen hos mobiltefonen påminner mycket mer om en mobil i den tidigare existerande Note serien än en medlem av den traditionella Galaxy S linjen. Det innebär att kanterna högst upp och längst ned på enheten är plana medan displayen böjer sig in över kroppen på långsidorna. I övrigt är denna till skillnad från sina mindre syskon mer rektangulär och kantig rent designmässigt.
Den saknar helt kameramodul och Samsung har istället valt att introducera individuella kameraobjektiv som sticker ut från baksidan av mobilen. Baksidan är gjord av plast som har täckts av flera lager glas med som säkerställer att den känns förstklassig vid beröring.
Det sitter Gorilla Glass Victus på både fram och baksidan med en aluminiumram runt mobilens kanter.
S Pen har en dedikerad plats i mobilens nedre kant vilket är första gången för Samsung Galaxy S serien. Föregångaren Samsung Galaxy S21 Ultra från 2021 var kompatibel med en S Pen men stylusen gick inte att lagra i själva enheten.
Denna smartphone har en fingeravtrycksläsare under displayens yta och en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Man har fyra färgalternativ att välja mellan. Phantom Black, Phantom White, Burgundy eller Green.

Displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med 1440×3088 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 500 PPI (pixlar per tum).
Displayen är skarp, levande och fina färger så  kvaliteten och storleken på displayen kommer säkerligen att tillfredsställa alla som vill ha spela mobilspel se på YouTube videor och filmer.
Om du bor i USA eller Sydkorea får du en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor inuti den här mobilen medan övriga marknader kommer att få Samsungs egna Exynos 2200 processor. Traditionellt har dessa Exynos processor har varit lite långsammare och lite mindre energieffektiva än motsvarande processorer i Snapdragon sortimentet.
Att använda Samsung Galaxy S22 Ultra käns lika smidigt som man kan förvänta sig av en flaggskepps mobil. Appar startas snabbt och att svepa mellan hemskärmen och inställningsmenyer sker otroligt smidigt. 
RAM minnet är på 8 eller 12 GB beroende på vilken variant av Samsung Galaxy S22 Ultra man väljer. 
På lagringsfronten finns basmodellen med ett RAM minne på 8 GB samt 128 GB inbyggt minne, men det finns även en 256 GB version och en 512 GB version och vissa marknader kommer också att få ett alternativ på 1 TB. Det finns ingen minneskort plats i den här telefonen.
Selfie kameran är på 40 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter fyra kameralinser på baksidan av mobiltefonen. Dessa är på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 10 Megapixlar (periskop telefoto lins), 10 Megapixlar (telefoto) och 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, läser autofokus, 10×optisk zoom, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom och LED blixt.
Kamerorna kan producera bra färger med tydliga detaljer och gott om skärpa även under utmanande förhållanden.  Kameralinserna ger förbättrade prestanda i svagt ljus.
S Pen är inbäddad i mobilen och det finns verkligen mycket att gilla här.
Det som verkligen får Galaxy S22 Ultra att kännas som en Galaxy Note ersättare är inkluderingen av S Pen. Samsung säger att det har förbättrat S Pen genom att minska dess latens, vilket betyder att den borde vara bättre på att förutsäga var du ska klottra härnäst.
S Pen-programvaran förväntas förbli extremt lik vad vi tidigare hade i Note-serien med Samsung Notes sppen som det centrala navet för anteckningar, och andra coola funktioner. Låsskärmsanteckningar och Air Gestures finns fortfarande kvar. Samsung har också förbättrat sin igenkänning av handskrift. Det vill säga att man skriver med vanlig handstil på displayen och programmet tolkar vad man skriver och förändrar det till tryckt text.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 45W och trådlös snabbladdningaddning på 15W.
De skarpa kanterna och lite bredare formfaktorn gör att den här telefonen verkar större än till och med vissa ganska stora telefoner. De som letar efter något mer kompakt skulle definitivt ha svårt med storleken på Samsung Galaxy S22 Ultra.
Den här mobiltelefonen erbjuder det bästa från Galaxy S-serien och det bästa från Note-serien i en ultimat enhet.
Detta är också toppmodellen i Galaxy S22-serien och det återspeglas i priset som ligger på från 13990 kronor. Samsung Galaxy S22 Ultra är en av de absolut bästa mobiltefonerna men den har ett så högt pris att de flesta borde leta någon annanstans.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?