Battle Prime är tillbaka i Google PlayStore.

Battle Prime markerar alla rätta rutor för att leverera en rolig och minnesvärd spelupplevelse för flera spelare. Med sin vackra grafik, smidiga gameplay och beroendeframkallande progressionssystem är det här spelet definitivt värt ett försök, särskilt för mobilspelfanatiker och hardcore gamers likt mig själv.
Det är ganska imponerande med fantastisk grafik och gameplay, men spelet tar upp mycket utrymme på din mobila enhet, runt 3,35 GB och därmed blir det viktigt att ha gott om inbyggt minne i sin smartphone. Battle prime fungerar felfritt och flyter på bra även på budgetmobiler i mellansegmentet. Man måste inte ha en extremt kraftfull topp mobil för att kunna njuta av det här mobilspelet vilket är en stor fördel.
Battle Prime är fantastiskt vackert när det gäller grafiken. Spelet körs på "Blitz Engine", en ny spelmotor som utvecklats från grunden av spelutvecklaren bakom spelet  (BlitzTeam LLC). Utvecklarna har sagt att motorn var speciellt gjord för att leverera grafik av konsolkvalitet på mobilen och Battle Prime visar verkligen upp spelmotorns kapacitet i stor utsträckning. Spelets extrema skärpa texturer, fotorealistiska landskap och mycket detaljerade karaktärer (Primes) gör att spelet ser attraktivt ut även på de lägsta grafiska inställningarna.

Man kontrollerar karaktärer som kan låsas upp allt eftersom erfarenhet erhålls och varje karaktär har ett unikt utseende, en egen utrustning och en speciell förmåga. Man kan enkelt växla mellan olika agenter för att anpassa sig till den typ av bana man för tillfället spelar. I spelet finns möjligheten att välja mellan att spela i first person eller third person perspektiv och det är något som är väldigt positivt.
I Team Deathmatch måste du döda så många motståndare du kan, och laget med högst poäng kommer att utses som vinnare. Medan i Domination måste du ta över en zon och vänta tills poängen når 100 för att utses som vinnare. I Harvest måste du döda motståndarna och samla deras tokens innan tiden tar slut. Det lag som har samlat in flest tokens vinner matchen.
Vapen, tillbehör, hälsonivå och rustningar uppgraderas genom att vinna matcher och därmed gå upp i nivå eller genom att öppna loot boxar. Man får ett antal krediter för varje vinst som kan användas för att köpa loot boxar mellan matcherna. 
Battle Prime är ett vansinnigt beroendeframkallande spel med potentialen till att bli ett populärt mobilspel men det har hittills inte lyckats nå ut i tillräcklig utsträckning. Problemet är att det finns många andra spel där ute och spelet har också tills nyligen varit borttaget från Google PlayStore vilket innebär att det har varit svårt att hitta. Det finns andra sätt att installera mobilspel till sin smartphone än via PlayStore och Appstore men det är det få personer som känner till. Men nu när detta mobilspel har återvänt blir det åtminstone en aning lättare att finna och det kan mycket väl vara det som krävs för att Battle Prime ska nå ut till allmänheten. 
Appstore och Google PlayStore svämmar idag över av olika online multiplayer spel och inom samma genre som Battle Prime befinner sig är den största konkurrenten Call Of Duty Mobile. Det är ganska osannolikt att Battle Prime någon gång kommer att nå upp till den gigantiska populäritet som Call Of Duty men förutsättningarna finns här för att få en betydligt större spelarbas än det har i nuläget.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.