Infinix Zero 5G

Det existerar betydligt fler mobilmärken än de som säljs här i Sverige och majoriteten av dessa är helt okända för oss. En av de här mobilmärkena är Infinix och deras Infinix Zero 5G har en intressant design, särskilt när det gäller kameramodulens design.
Kameramodulen sitter ihop med chassit och är inte en separat del inmonterad i chassit. 
Även om det finns en upphöjd kameramodul har den en sömlös sammanslagning mellan baksidan och den upphöjda kameramodulen.
Baksidan av plast har en blänkande yta som visserligen ger en tjusig design men samtidigt olyckligtvis blir en fingeravtrycksmagnet. Det känns som att telefonen konstant är fet och smutsig när den används.
Displayen är ovanligt stor med relativt tunna ramar runt om men med en lite tjockare nedre del (haka) vilket tydligt indikerar att detta inte är en flaggskepps mobil.
Fingeravtrycksläsaren är placerad i Powerknappen och högtalaren, laddningsporten och hörlursuttaget sitter längst ner i mobilens underkant.
Powerknappen ligger helt plant jämsmed långsidans kant och borde kanske ha stuckit ut lite från kanten för att underlätta när man vill hitta knappen med fingret. 
Infinix Zero finns i tre färger, dessa inkluderar Cosmic Black, Skylight Orange och Horizon Blue.

Displayen är en LCD display på 6,8 tum med 1080×2460 pixlar vilket innebär att den har en pixeltäthet på 388 PPI (pixlar per tum).
Den är bra och ger exakta färger. Displayen är dock inte lika levande som AMOLED displayer. Den har gott om ljusstyrka för att användas utomhus. Det finns en märkbar håltagning längst upp på skärmens överkant för att ge plats för selfiekameran. 
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och det gör stor skillnad för hur flytande mobiltelefonen känns.
Den mest uppskattade specifikationen hos den här telefonen är processorn som driver den. MediaTeks Dimensity 900 vilket är en budgetprocessor i mellansegmentet och som har valts med mobilspelare i åtanke. Mobilen kommer med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 Denna smartphone  levererar en acceptabel prestanda utan någon fördröjning eller lagg. Det går smidigt och effektivt att växla mellan appar och spela spel som till exempel PUBG: New State.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, 2×optisk zoom och LED blixt.
Huvudkameran tar bra bilder med skarpa detaljer vid bra ljusförhållanden men ger inte alls lika fina bilder när man tar bilder i mörkare miljöer.
Kamerornas genomgripande kvalitet duger men köp inte den här mobiltelefonen på grund av att du vill ha en hög kvalitet. Men de håller en acceptabel nivå för personer som endast tar bilder någon enstaka gång emellanåt för sitt egna nöjes skull. 
Batteriet på 5000 mAh  ger en anständig prestanda som vanligtvis klarar en dag även efter tung användning. Batteriet har stöd för snabbladdning på 33W.
Operativsystemet är Android 11 men när det gäller uppdateringar av själva systemet lär de bli rätt så obefintliga eftersom mindre tillverkare av mobiltefoner inte har de ekonomiska resurser som krävs för att anpassa nya versioner av operativsystem och därför är det vanligt att billigare smartphones faktiskt väldigt ofta aldrig uppdateras under sin livstid.
Med tanke på priset har Infinix Zero en snygg design, en hyfsat bra presterande och kommer med många användbara funktioner.
Mobiltelefonen är ett utmärkt alternativ för personer med en aning tight budget men tyvärr säljs den inte officiellt här i landet och att importera den genom att beställa den från någon utländsk nätbutik är ingen bra idé. Detta på grund av det påslag på priset man får i form av den svenska momsen, tullavgifter och postens hanterings avgifter. Det pris butiken anger är deras pris på produkten och när man väl får mobiltefonen levererad till sig uppstår extra kostnader. Detta är viktigt att känna till innan man lägger sin beställning.
En Infinix Zero kostar omkring 250 Euro vilket motsvarar ungefär 2650 kronor exklusive moms.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?