Realme 9 Pro

Realme 9 serien har presenterats och vi välkomnar inte en utan två Pro modeller, standard Realme 9 Pro och Realme Pro Plus. Ämnet för detta blogginlägg är Realme 9 Pro. 
Som vanligt nu för tiden är displayen lyckligtvis stor vilket gör mobiltefonen lämplig för filmtittande och mobilspelande. Anledningen till att dagens mobiltefoner har så stora displayer är naturligtvis för att ge en bättre upplevelse när man använder sin smartphone för multimedia konsumtion. Att titta på YouTube eller spela mobilspel blir inte direkt njutbart på en liten display.
Baksidan hos mobilen har skimrande, blänkande designen vilket är väldigt snyggt när bakstycket fångar ljuset.
Det finns en rektangulär kameramodul med tre linser som sticker ut på baksidan som får telefonen att vicka när du använder den liggande på ett bord.
Modulen sticker ut ganska mycket och har skarpa kanter runt om, till skillnad från resten av baksidan som är snyggt böjd åt sidorna för att ge ett bekvämare grepp. Sidorna är precis som övriga chassit av plast och imiterar anodiserad aluminium med en matt finish. Intressant nog är telefonens sidor platta runt om, vilket gör att enheten känns skarpare i handen. Fingeravtrycksläsaren sitter placerad i Powerknappen på höger långsida av telefonen.
Man kan beställa Realme 9 Pro i tre olika färger inklusive Aurora Green, Midnight Black och Sunrise Blue .
Telefonen har inga stereohögtalare utan den har en enda bottenhögtalare.

Realme 9 Pro har en stor LCD display på 6,6 tum som också har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Denna display med bildförhållandet 20:9 har 1080×2412 pixlar och en pixeltäthet på 400 PPI (pixlar per tum).
Displayen är bra men när man tittar på den utomhus är displayen inte så ljus. Man kan se vad som visas på displayen men det kunde ha varit tydligare.
Den åttakärniga Snapdragon 695 processorn är mer än tillräcklig för de flesta användare.
Processorn är kraftfull nog att hantera nästan alla mobilspel så det kommer inte att vara några problem när du använder mobilen i det dagliga livet eller spelar spel.
Sammantaget kommer du att vara mer än nöjd med prestandan. Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och samma mängd inbyggt minne. Det är väldigt vanligt att en smartphone har ytterligare en eller flera varianter där RAM minne och internminne varierar och det är förstås viktigt att känna till att det ofta förbehåller sig på det sättet. Risken för "felbestallning" blir annars rätt så stor.
Realme 9 Pro har en selfie kamera på 16  Megapixlar (vidvinkel lins) och ytterligare tre kameralinser på baksidan. En kameralins på 64  Megapixlar (vidvinkel lins), en på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins)och slutligen en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Färgerna kommer att vara mer överdrivna än de är i verkligheten. Den övergripande bildkvaliteten är okej men inte mer än så och därmed är den här mobiltelefonen inte något som en person som ofta tar bilder och som vill ha en otroligt hög kvalitet på de bilder man tar. Den typen av användare bör helst satsa på någon flaggskepps mobil istället.
Batteriet på 5000 mAh batteri har stöd för snabbladdning på 33W och det tar sextio  minuter att ladda från noll till hundra procent fullt.
Sammantaget kommer batteriet att klara en dag på en laddning. Snapdragon 695 processorn är strömsnål och det kommer att leda till bättre batteritid.
Ifall du letar efter en smidig upplevelse och längre batteritid kan standard Realme 9 Pro vara något för dig. Så länge du nöjer dig med  att det rör sig om en LCD display istället för en AMOLED display.
Den här mobiltelefonen är inte bara prisvärt utan Realme 9 Pro är också snygg, med en bra display, solid prestanda och lång batteritid. Som vanligt när man är ute efter en billigare smartphone även om du måste göra några uppoffringar här och där.
Realmy 9 Pro verkar vara en nedgradering på  många sätt jämfört med Realme 8 Pro från förra året. 
En Realme 9 Pro kostar från 330 Euro och det motsvarar ungefär 3500 kronor exklusive moms. 
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du behöver och vad det skulle kosta. Jämför pris, speciellt och funktioner innan du väljer din nästa följeslagare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?