Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus ser anmärkningsvärt ut som Samsung Galaxy S21 Plus som lanserades 2021 förutom att kameramodulen har samma färg som själva chassit.
Den platta displayen har smala ramar hela vägen runt. Ett hål i mitten av displayens överkant är det enda som bryter upp mibiltelefonens utseende framifrån.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång man använder den.
Framsidan och baksidan av Samsung Galaxy S22 Plus skyddas av Gorilla Glass Victus Plus och är i huvudsak plan, den upphöjda modulen som hyser mobilens tre bakre kameralinser är som sagt praktiskt taget oförändrad från förra året. Inklämd mellan fram och baksidan finns en pansarliknande aluminiumram. 
Telefonen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 kHz optimerat av AKG men saknar hörlursuttag. 
Det finns här en IP-68 Certifiering vilket innebär att mobiltefonen klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och det är förstås alltid bra med en extra säkerhet och det blir ännu mer viktigt när det handlar om en dyr flaggskepps mobil.
Det finns fyra alternativ att välja mellan när det gäller mobiltefonens färger med den traditionella Phantom Black och Phantom White, och sedan en ny rosa guld, samt en elegant grön variant.

AMOLED display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 393 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus Plus. Displayen har något färre pixlar än föregångaren Samsung Galaxy S21 Plus men pixeltätheten kommer inte att skilja sig jättemycket. 
Färger poppar ut, kontrasten är kraftfull och att titta på den här displayen är definitivt njutbart. Oavsett vad du tittar på. Film, bilder, YouTube eller spelar mobilspel ser allt fantastiska ut och texten är mycket skarp. Displayen stöder en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz.
Vi som bor utanför Sydkorea och USA får hålla till godo med Samsungs egentillverkade topp processor Exynos 2200. I Sydkorea och USA får man istället Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 tillverkad av amerikanska Qualcomm.
Du har säkert redan hört att Exynos processorn traditionellt är lite långsammare, är lite mindre effektiv när det gäller batteritiden och även bilder och videor får tendensen att se lite sämre ut.
Samsung Galaxy S22 Plus har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB eller 256 GB beroende på vilken variant av den här mobiltelefonen man väljer. Det är väldigt vanligt förekommande att mobiltefoner släpps i flera olika versioner när det gäller både RAM minne och internminne så det blir därmed viktigt att titta på specifikationerna innan man gör sin beställning. Ifall prisskillnaden inte är så stor kan det till exempel vara värt att beställa en variant med mer internminne.
Det finns ingen möjlighet att utöka minneskapaciteten ytterligare genom att installera ett minneskort.
Selfie kameran är på10 Megapixlar (vidvinkel lins).
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 10 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har dubbla pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom samt en LED blixt.
Samsung förbättrade kamerorna nästan över hela linjen om man jämför med de tidigare modellerna i samma serie. Detta är en toppmobil så naturligtvis kan man förvänta sig en väldigt hög kvalitet när det gäller allt inklusive kamerorna.
Samsung Galaxy S22 Plus levereras med ett 4500 mAh batteri vilket märkligt nog blir en nedgradering i jämförelse med det 4800 mAh batteri som sitter monterat i Samsung Galaxy S21 Plus.
Om du redan äger en Samsung Galaxy S21 Plus så rekommenderar jag starkt att du behåller den smartphone du redan har. Den färska Samsung Galaxy S22 Plus kryssar i rätt rutor men generationsklyftan är inte tillräckligt stor för att motivera en uppgradering. Det är bättre att avvakta ytterligare ett år och uppgradera sin mobiltelefon 2023 istället. Alternativt välja en Samsung Galaxy S22 Ultra eller helt enkelt en flaggskepps mobil från någon annan mobiltillverkare.
En Samsung Galaxy S22 Plus kostar från 11690 kronor och det är väldigt mycket pengar att spendera på en smartphone men det är försvarbart ifall man faktiskt är en hardcore användare. Min ödmjuka åsikt är att extremt många personer skaffar onödigt avancerade mobiltefoner till sig själva. När man använder en toppmobil är det ju absolut bäst när man använder sig av prestanda och funktioner fullt ut. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?