Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Xiaomi har tillkännagett den globala releasen av sin i Kina redan lanserade budgetmobil i mellansegmentet Xiaomi Redmi Note 11 Pro med några mindre ändringar för internationella användare. Mobiltelefonen är den största och mest tekniskt imponerande modellen i Redmi Note 11-serien.
Den har en ganska enkel standard design och är konstruerad av plast vars bakstycke har täckts av frostat glas. Kanterna är gjorda av plast. 
När det gäller byggkvaliteten har jag inga särskilda klagomål alls.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro har en sidomonterad fingeravtrycksläsare, vilket är något de senaste generationerna av Redmi telefonerna också har använt. Det finns också en microSD kortplats, för personer som använder dessa. Mobilen har ett hörlursuttag, stereohögtalare, AI Face Unlock, NFC-stöd och en IR-blaster med vilken man kan styra elektronik. Man kan bland annat använda sin Xiaomi Redmi Note 11 Pro som en fjärrkontroll till TV apparater.

Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på hela 120 Hz. Som pixeltätheten tydligt indikerar är detta en skarp och tydlig display av hög kvalitet med utmärkt färgåtergivning. Det finns ingenting att klaga på här helst med tanke på inom vilken kategori den här telefonen hamnar.
Den åttakärniga Snapdragon 695 processorn ger hyffsat mycket kraft. Att använda den här mobilen för att spela de tekniskt mest krävande mobilspelen fungerar bra men det är självklart att det hade varit ännu bättre ifall man istället spelat på en toppmobil.
Basmodellen av denna mobiltefon har ett RAM minne på 6 GB och har ett inbyggt minne på 64 GB och det existerar även fler varianter av samma smartphone. Det finns en variant med samma mängd RAM minne men ett utökat internminne på 128 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB. Precis som jag har nämnt tidigare existerar det flera olika versioner av samma smartphone och det är viktigt att känna till att det ofta är så. Risken är annars att man råkar beställa grundvarianten när man kunde ha beställt en bättre variant för bara några hundralappar mer.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter tre kameralinser på baksidan. En kameralins på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har pixel PDAF och LED blixt.
Om ljusförhållandena är optimala kan du få några riktigt fina bilder med huvudkameran hos den här mobiltelefonen.
Operativsystemet är Android 11 med Xiaomis egna skinn MIUI 13. 
Det stora batteriet på 5000 mAh bör ge en bra batteritid och batteriet har dessutom stöd för snabbladdning på 67W vilket innebär att batteriet laddas femtio procent fullt på femton minuter. 
Xiaomi Redmi Note 11 Pro ser lovande ut eftersom de har robust prestanda, lång batteritid och anständig kamerakvalitet. Det är klart att man inte får samma höga genomgripande kvalitet som hos flaggskepps mobilerna när man beställer en budgetmobil i övre mellansegmentet. 
Men om du letar efter en fantastisk helhetsupplevelse bli denna smartphone ett utmärkt alternativ.
Det globala återförsäljarpriset för Redmi Note 11 Pro ligger på från 329 dollar som motsvarar ungefär 3050 kronor. Framtiden får utvisa när den här mobiltelefonen lanseras här i Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?