Månadens mobil (Juni 2022)

Xiaomi 11T har flaggskepps sprestanda och högkvalitativa kameralinser och funktioner men utan det höga pris den här kategorin av mobiltefoner normalt brukar ha. Den blir därmed en uppenbar flaggskepps dödare. 
Det finns ingen tvekan om att Xiaomi 11T ser bra ut med den borstade ytan på baksidan som troligen är plast även fast det är svårt att avgöra ifall det rör sig om glas eller plast. Nackdelen är att baksidan lätt drar till sig fingeravtryck och fläckar. Mobilen är dessutom hal så den tenderar att glida av alla ytor som inte är helt plana.
Själva chassit består av robusta kanter av
aluminium tillsammans med den tidigare nämnda baksidan som rymmer en rejäl rektangulär kameramodul lokaliserad i det övre vänstra hörnet.
Det böjda bakstycket hjälper till att få Xiaomi 11T att kännas mindre än den är.
Fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida i Powerknappen och den låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.
Mobiltelefonen har en IP-53 Certifiering, vilket gör den både dammtät och stänksäker.

Displayen av typen AMOLED är på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 och det leder till en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum).
Displayen är ljus även i direkt solljus och ger utmärkta färger och är tillräckligt detaljrik för att man när man tittar på streamad film och spelar mobilspel får en bra upplevelse.
Xiaomi 11T använder den åttakärniga MediaTek Dimensity 1200 Ultra, som skiljer sig marginellt från den MediaTek Dimensity 1200 AI processor som används hos OnePlus Nord 2. Jag tvivlar på att någon skulle märka så stor skillnad i den totala prestandan men OnePlus Nord 2  kostar några hundralappar mer.
Denna kraftfulla och effektiva processor är verkligen en positiv aspekt när det gäller effektivitet, konsistens och termik verkligen är en flaggskepps processor.
Den är dockt inte fullt lika kraftfullt som den  Snapdragon 888 processor som satt i majoriteten av de dyraste flaggskepps mobilerna. 
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och den har ett internminne på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. Det saknas plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från början måste man klara sig med resten av mobiltelefonens livslängd.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger klara, skarpa bilder och färgerna verkar verklighetstrogna snarare än överdrivna, något billigare mobiltelefoner ofta levererar.
Xiaomi 11T har ett imponerande stort 5000 mAh batteri som kan laddas med 67W snabbladdning vilket tillverkaren påstår sig klara av att ladda telefonen från noll till hundra procent fullt på 36 minuter. Vid mer lätt användning kan batteriet klara upp till två dagar på en laddning. Om man slår på några av batterisparfunktionerna i menyn kan det vara mycket längre än så.
Xiaomi 11T är en enastående telefon speciellt med tanke på att den endast kostar 2990 kronor.
Processorn är mer än tillräckligt kraftfull för de flesta användare. Den innehåller också ett par riktigt trevliga funktioner som kamerakvaliteten och snabbladdningen.
Denna smartphone säljer till ett väldigt konkurrenskraftigt pris, med en kraftfull topp processor, fantastisk display, gott om internminne och laddningshastighet som är imponerande. Det är anledningarna till att jag har utsett den till månadens mobil.
Var en medveten mobilköpare och om du inte redan har kunskapen bör du se till att lära dig hur man väljer rätt mobiltefon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.