Motorola Moto G62 5G

Motorola har officiellt lanserat Motorola Moto G62 5G vilket är en budgetmobil med en stor display,stereohögtalare och en helt okej kamerakvalitet.
Designmässigt ser denna smartphone ganska vanlig ut med en plastbaksida i färgerna Frosted Blue eller Midnight Grey. 
De yttre sidorna av baksidan är avrundade och det medför att mobiltefonen ligger skönt i handen. I övre vänstra hörnet sitter en rektangulär kameramodul med avrundade hörn innehållande tre kameralinser.
Displayen är som vanligt nu för tiden stor och på grund av att detta är en budgetmobil är ramarna runt om displayen inte alls lika tunna som de är hos dyrare smartphones. 
Motorola Moto G62 har en vattenavvisande design, vilket ger användaren lite extra trygghet ifall den skulle råka bli blöt. Den saknar dock en officiell IP Certifiering.
På höger långsida, monterad inne i Powerknappen sitter en sidomonterad fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.
Här finns stereohögtalare, som kan ge ett mastigt Dolby Atmos ljud. Det är inte vanligt att budgetmobiler har den typen av specifikationer så det är en fördel.

Motorola Moto G62 har en LCD display på 6,5 tum med 1080 x 2400 pixlar och det leder till att displayen har PPI (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz istället för standarden på 60Hz. Detta är imponerande med tanke på att man långt ifrån alltid får den tekniken hos de betydligt dyrare mobilerna. Det gör att scrollning och bläddrande i menyerna känns silkeslent.
Processorn är av den svagare sorten i form av Snapdragon 480 Plus på 2,2 GHz och mobilen har ett RAM minne på 4 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Det finns plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka i efterhand ifall man skulle vilja det. En processor som den här är långt ifrån den bästa om man vill kunna spela tekniskt krävande mobilspel som till exempel PUBG New State, Badlanders, Apex Legends Mobile eller Call Of Duty Mobile. Det är synd att Motorola Moto G62 5G inte kommer med en starkare processor högre upp i kedjan för den här mobiltelefonen har i övrigt bra prestanda och funktioner men den svaga processorn drar ner intrycket rejält. Denna budgetmobil passar därmed egentligen bara den lättare användaren som mest bara ringer samtal, skickar sms och kanske surfar på nätet någon gång emellanåt.
Telefonen har tre bakre  kamera linser, med en 50 MP (vidvinkel lins) primär sensor, en 8 MP (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 MP. 
Det finns en 16 MP (vidvinkel lins) selfiekamera. 
Kamerorna har PDAF och LED blixt men saknar optisk bildstabilisator och autofokus vilket är synd. 
Huvudkameralinsen kan ta adekvata bilder med tanke på priset däremot är den totala avsaknaden av optisk bildstabilisator och autofokus dock lite av en nackdel.
Det var inte så länge sedan som 5G var förbehållet flaggskepps mobilerna men nu börjar det nästan bli en standardfunktion vilket framgår av att en så billig moniltelefon som Motorola Moto G62 inkluderar stöd för den funktionen.
Batteritiden bör vara stabil tack vare ett stort batteri på 5000 mAh och den svaga processorn hjälper till att förbättra batteritiden ytterligare. Det är med andra ord inte bara en nackdel med en icke så kraftfull processor under chassit.
Tyvärr finns endast stöd för 20W laddning så den har inte den snabbaste laddningen.
Motorola Moto G62 5G finns också tillgänglig i en speciell Business Edition med Android Enterprise Recommended Certifiering. Det ger B2B användare ännu mer skydd med ytterligare program och säkerhetsuppdateringar i 4 år efter mobilens lansering.
En hel del budgetmobiler fortsätter att imponera med många tillverkare som tillverkar mobiltefoner som är fullpackade med funktioner till ett mer överkomlig pris.
Motorola Moto G62 5G kostar runt 250 Euro vilket motsvarar ungefär 2670 kronor exklusive moms. Med moms skulle man landa någonstans runt 3340 kronor.
Det är bra att vara medveten om att det existerar mobiltefoner som har mer RAM minne, AMOLED displayer, kraftfullare processorer och har stöd för snabbladdning för samma pris eller bara några hundralappar mer.
Man kan exempelvis just nu få en OnePlus Nord 2 för 3490 kronor eller en Xiaomi 11T för 2990 kronor och i båda fallen får man mer för pengarna. 
Se alltid till att vara en medveten mobilköpare och undvik helt enkelt att köpa en ny mobiltelefon på impuls. Jämför specifikationer, funktioner och pris för att hitta bästa möjliga mobiltelefon inom din tänkta budget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?