Xiaomi Redmi Note 10 5G

Xiaomi Redmi Note 10 5G är en av de mest intressanta billiga mobilelefonerna mobiltillverkaren Xiaomi har att erbjuda. Detta är en prisvärd smartphone som kan tillgodose olika grupper av användare med sin mycket överkomliga prislapp. Den kostar när det här inlägget publicerades strax över 2000 kronor och om man letar kan man till och med hitta den till ett lägre pris. 
Den här typen av smartphones passar perfekt ifall man föredrar att köpa sina mobiltelefoner direkt. Det finns många fördelar med att köpa sin mobiltelefon direkt och inte delbetala sin mobiltelefon via till exempel ett abonnemang.
Den här mobiltelefonen har en stor display med ett litet hål centrerat upptill för selfiekameran.
Ramen och bakpstycket är gjorda av plast. Bakpanelen.av plast är något böjd mot sidorna och den har matt finish vilket förbättrar greppet.
Detta är en förvånansvärt snyggt designad mobil med en tilltalande matt yta och ett industriellt utseende som gör att den ser mycket dyrare ut än den faktiskt är. Xiaomi Redmi Note 10 5G är en elegant och attraktiv smartphone.
På den övre kanten sitter ett hörlursuttag, en mikrofon och en IR-blaster som bland annat kan användas som en TV kontroll. På den nedre kanten sitter USB-C-porten och en högtalare.
Powerknappen fungerar också som en fingeravtrycksläsare som alltid är på. Den är pålitlig och mycket snabb men på grund av sin position rör man den ofta med handen även när man inte har för avsikt att låsa upp mobiltelefonen och det leder till att telefonen ber om en PIN kod oftare än vanligt.
Jag personligen föredrar den svarta modellen eftersom jag tycker att den är mer elegant. 
Var alltid 

Displayen är en LCD display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 405 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 3. Denna display är tillräckligt skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinklar.
Redmi Note 10 5G har en åttakärnig MediaTek Dimensity 700 processor på 2,2 GHz  som arbetar smidigt med uppgifter som att skriva meddelanden, surfa på sociala medier och titta på YouTube så länge man håller telefonen optimerad. Att ha för många appar igång i bakgrunden kan orsaka viss lagg ibland.
När det gäller att spela mobilspel fungerar det inte så bra som man vill.
Basmodellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB men som så ofta är fallet existerar fler varianter av samma smartphone. Det finns bland annat en variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB och det är den jag skulle rekommendera i första hand. Ett inbyggt minne på 64 GB är nämligen på gränsen till för lite ifall man planerar att behålla sin mobiltelefon i några år.
Den främre kameran har en upplösning på 8 Megapixlar (vidvinkel lins) och den kommer med många inställningar för selfies
Det är ovanligt stort för en ganska grundläggande trio av snappers - det finns en 48 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt men saknar optisk bildstabilisator och autofokus. Kamerorna ger hyfsade bilder under dagen. Kamerorna kämpar lite när det kommer till dålig belysning men när man har väl upplyst miljö blir bilderna skarpa, detaljerade och med exakta färger.
Batteriet är på 5000 mAh batteri som tillsammans med de annars blygsamma specifikationerna ger den potential att klara  hela två dagar på en laddning.
Xiaomi Redmi Note 10 5G är en attraktivt byggd budgetmobil som duger. När du har en tajt budget är det oundvikligt att man måste göra kompromisser inom ett eller annat område. I en sådan situation är det ännu viktigare att faktiskt vara en medveten mobilköpare.  Om du inte redan har kunskapen se till att lära dig hur man väljer rätt mobiltefon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?